Akácvirágos fagylalt
sponsored links
Végre kicsit melegebb volt a hétvégén, így hát nálunk el is kezdõdött a fagyi szezon, s mivel éppen akácvirágzás van, a fagyiba (és nemcsak) is az került. Írtó finom lett :) Csak ajánlani tudom a különlegességeket kedvelõknek:) Nálunk a család hamar bekanalazta :)
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evõkanál vaníliaízû pudingpor, 4 tojássárgája, 7 -8 fürt akácvirág.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk az akácvirágokat és 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tûzrõl. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sûrûségûre fõzzük. Ekkor az akácvirágokat eltávolítjuk belõle, ha néhány virág benne marad nem baj. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihûtjük, és egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs idõnk kavargatni (mint nekem:)) egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evõkanál vaníliaízû pudingpor, 4 tojássárgája, 7 -8 fürt akácvirág.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk az akácvirágokat és 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tûzrõl. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sûrûségûre fõzzük. Ekkor az akácvirágokat eltávolítjuk belõle, ha néhány virág benne marad nem baj. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihûtjük, és egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs idõnk kavargatni (mint nekem:)) egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.