Akácvirágos crema catalana
sponsored links
Nem arról van szó, hogy ezentúl csakis édességen élnénk, sõt ami engem illet én igazából szinte csak epret eszek lassan már két hete. Tegnap viszont megmaradt még néhány tojássárgája és ebben a melegben nem akartam semmi majonézes ételt csinálni, ezért egyetlen megoldás a desszert volt. Már évek óta kutattam akácfa után itt Svájcban, míg végre idén sikerrel jártam a Rajna partján. Ugyan mostanra már elvirágzott, de néhány héttel ezelõtt szorgoskodtam, és eltettem egy adag cukrot, fõztem szirupot és kandíroztam néhány virágot. Gabriella blogját lapozgatva bukkantam rá a kandírozott akácvirágra, amit semmiképpen sem hagyhattam ki. Régebben már kandíroztam ibolyát, meg mindent, amit a környéken találtam, de azt kell mondanom, hogy az akác magasan veri mindegyiket. Igazi csemege és tegnap tökéletes díszként foglalt helyett az akácos crema catalana tetején...