Akácvirágos, ananászos sertésszelet
sponsored links
A hétvégén teljesen akác - lázban égtem, mindenbe tettem akácot, amibe csak tudtam :) Süteményekbe, üdítõbe már a tavaly, tavalyelõtt is kipróbáltam az akácvirágot, de fõételbe nem került még eddig nálam. Már régen kívántam az ananász - hús párost kipróbálni, s úgy gondoltam, hogy az ananász enyhe édességét tökéletesen ki fogja egészíteni az akác zamata. Nem lett domináns íz az akácé a sültben, de tökéletes utóízt hagyott a szánkban minden falat után. Ha valami különlegessel szeretnétek meglepni családotokat, vendégeiteket ez a recept a tökéletes választás, természetesen, gyümölcs - hús párost kedvelõk számára.
S számomra a tálalás is kedves, rég kívántam beszerezni egy ilyen angol porcelán tányért, s most sikerült beszerezni egyet, imádom, csodaszép:)
Hozzávalók (4 személy részére): 80 dkg fehér karaj (hosszúhús), 1 doboz ananászkonzerv leszûrve és a levébõl 1 dl, 10 fürt akácvirág, só, bors, 2 kávéskanál Jamaican Jerk fûszerkeverék (elhagyható), 5 - 6 evõkanál olaj. A körethez: 1, 5 borospohár rizs, 4 dl húsleves, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A karajt a rostokra merõlegesen fél cm széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A Jamaican jerk fûszerkeveréket összekavarjuk 2 - 3 evõkanál olajjal, és egy szilikonos ecset segítségével a húsra kenjük. Az így elõkészített szeleteket egy teflonos serpenyõben, mindkét oldalukon elõsütjük, míg a hús kifehéredik. Az elõsütött szeleteket egy sütõpapírral bélelt tepsibe sorjázzuk, rászórjuk az ananászkockákat, az akácfürtöket, ráöntünk 1 dl ananászlét és 1 dl vizet, alufóliával lefödve, elõmelegített sütõben puhára pároljuk, majd kifödve zsírjára sütjük, megpirítjuk.
A rizst átforgatjuk a felforrósított olajon, sózzuk, majd feltöltjük a 4 dl húslevessel, alacsony hõfokon puhára pároljuk, a legvégén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. A szeleteket az ananásszal és a rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: A Jamaican Jerk fûszerkeverék a következõ fûszereket tartalmazza: só, õrölt szegfûbors, chilipor, kömény, oregánó, fokhagyma, kakkukkfû, fekete bors, pirospaprika, cayenne bors, kurkuma, babérlevél, napraforgó olaj.
S számomra a tálalás is kedves, rég kívántam beszerezni egy ilyen angol porcelán tányért, s most sikerült beszerezni egyet, imádom, csodaszép:)
Hozzávalók (4 személy részére): 80 dkg fehér karaj (hosszúhús), 1 doboz ananászkonzerv leszûrve és a levébõl 1 dl, 10 fürt akácvirág, só, bors, 2 kávéskanál Jamaican Jerk fûszerkeverék (elhagyható), 5 - 6 evõkanál olaj. A körethez: 1, 5 borospohár rizs, 4 dl húsleves, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A karajt a rostokra merõlegesen fél cm széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A Jamaican jerk fûszerkeveréket összekavarjuk 2 - 3 evõkanál olajjal, és egy szilikonos ecset segítségével a húsra kenjük. Az így elõkészített szeleteket egy teflonos serpenyõben, mindkét oldalukon elõsütjük, míg a hús kifehéredik. Az elõsütött szeleteket egy sütõpapírral bélelt tepsibe sorjázzuk, rászórjuk az ananászkockákat, az akácfürtöket, ráöntünk 1 dl ananászlét és 1 dl vizet, alufóliával lefödve, elõmelegített sütõben puhára pároljuk, majd kifödve zsírjára sütjük, megpirítjuk.
A rizst átforgatjuk a felforrósított olajon, sózzuk, majd feltöltjük a 4 dl húslevessel, alacsony hõfokon puhára pároljuk, a legvégén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. A szeleteket az ananásszal és a rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: A Jamaican Jerk fûszerkeverék a következõ fûszereket tartalmazza: só, õrölt szegfûbors, chilipor, kömény, oregánó, fokhagyma, kakkukkfû, fekete bors, pirospaprika, cayenne bors, kurkuma, babérlevél, napraforgó olaj.