Akácvirág szörp
sponsored links
Ehetõ virágból különleges szörp. Megkezdõdött a kamratöltögetõ szezon!
Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait?eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején ? mindenféle veszélyérzet nélkül ? lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nõvérem kertjébõl egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.
Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefõzni.
Hozzávalók:
15-20 akácvirág ág
2 liter víz
1,5 kg cukor
1 citrom karikára vágva
Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.
Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.
Másnap gézen szûrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.
Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.
Borlekvár, céklás méz, parajdi só, avagy mi lesz az év gasztro-trendje?
Fehércsoki likõr
Makrobiotikus inspiráció: Algás spagetti szezámos öntettel
Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval
Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait?eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején ? mindenféle veszélyérzet nélkül ? lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nõvérem kertjébõl egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.
Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefõzni.
Hozzávalók:
15-20 akácvirág ág
2 liter víz
1,5 kg cukor
1 citrom karikára vágva
Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.
Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.
Másnap gézen szûrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.
Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.
Hasonló bejegyzések:
Borlekvár, céklás méz, parajdi só, avagy mi lesz az év gasztro-trendje?
Fehércsoki likõr
Makrobiotikus inspiráció: Algás spagetti szezámos öntettel
Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval