Akácos, citromos szamócadzsem
sponsored links
A szamócadzsemet szerettem volna kicsit "megvariálni" a bloghoz méltóan, vadítva. Olvastam több helyen bodzás szamócalekvárról (persze a szamócalekvár magában sem elvetendõ), de gondoltam akácvirág ízzel sem lehet rossz. Én most egy nagyon gyors, "zselés" változatot készítettem, már kész akácszörp felhasználásával, hiszen abban az akácvirág íze, illata már benne van, de fõképp azért így, mert sokszor fontos a gyorsaság, és nekem most nagyon az volt.
A szamócát összedaraboltam, feltettem egy lábasban annyi akácszörppel melegedni, amennyi kb. ellepte. Amikor összemelegedett, stabarkkal zselésítettem (más is jó), majd a forró anyagba apróra vágott biocitrom darabokat tettem, kb. negyedét a szamócának, ezzel is átmelegítettem, de fõzni sem a szamócát sem a citromot nem kell. Cukor sem kellett ...