Akácmézes csirkemell, ropogós kukoricás bundában, narancs chutney-val
sponsored links
Akácmézes csirkemell, ropogós kukoricás bundában,
0,70 csirke mell filé
150 ml chili szósz
sherry
méz
só, bors
0,25 kukoricapehely
(liszt és tojás a panírozáshoz)
A csirke melleket ujjnyi vastagságura vágjuk és chili szósszal, sherryvel, mézzel, sóval, borssal jól beízesítjük. Érdemes 24 órával a sütés elõtt ezt a pácot elkészíteni, hogy az ízek jól átjárják a szárnyas húst. Lisztbe, tojásba, és a nagyon apróra összetört kukoricapehelybe megforgatjuk a bepácolt szárnyas húst, és bõ olajban kisütjük. Sütés után tálpapírra helyezzük, hogy a felesleges olajt felszívja a tálpapír.
narancs chutney,
0,15 mandarin befõtt
1 kg narancs (leve) ...