Akác-és bodzapalacsinta
sponsored links
Itt a tavasz! A kedvenc évszakom. Érdekes, hogy valamikor a tél volt, de ma már úgy érzem, hogy semmi sem vetekedhet a virágba borult domboldal látványával, a hazatérõ gólyák feletti örömmel, és a csökkenõ fûtésszámlákkal is egyébként.
Ha bodza, akkor szörp, limonádé, és természetesen bundás bodza is. Most akácvirágból is elkészítettem, a férjemnek az is ízlett. A szörpkészítés melléktermékeként visszamaradt finom, savanykás szirmokat pedig bodzavirágos palacsintának süthetjük meg. Már van egy bodzapalacsinta recept a blogon, ez ugyanúgy készül, csak most az akácvirágot is bundáztam. Sûrû palacsintatésztát készítünk, ebbe mártogatjuk a virágokat, és fejjel lefelé sütjük ki forró olajban. Csak utána vágjuk le a száráról, mert így könnyebb vele bánni.
Kínálhatjuk fahéjas cukorral is.
Nemes Nagy Ágnes Bodzavirág címû verse Balázs Árpád megzenésítésében: