Akkor már legyen medvehagyma
sponsored links
Persze, persze. Lehet a medvehagymát a piac macaronjának nevezni. Ami virágnyelven annyit jelent, hogy alkalomadtán minden gasztronómus ezzel foglalkozik, aki valami éppen aktuálisat akar alkotni. És persze nem is nagy szám. Meg nem is drága. De akkor is??
Imádom azt az enyhén fokhagymás ízét, meg, hogy érzem, itt a tavasz, sõt, nemsoká a nyár?
Akárhányszor kitévedek a piacra és meglátom a szép kis csokrokat, vennem kell. Így jártam két napja is, aztán gyorsan rájöttem, hogy ötletem meg nincs semmi különleges. Akkor gondoltam, jöhet a Jolly joker, a pogácsa. Azt mindenki szereti, szép zöld pöttyökkel meg sokkal csábítóbb.
Azért lestem kicsit, két receptet is alapul vettem (itt és itt), mielõtt a sajátomat megsütöttem. Jó lett Ja, és nem utolsósorban 1 óra alatt az asztalon van.
Ricottás-medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
20 dkg (kacsa)zsír
25 dkg ricotta (vagy zsírszegény túró)
15 dkg medvehagyma
2 kk só
1 cs sütõpor
3 tekerésnyi bors
1 tojás + 1 db a kenéshez
A kenéshez való tojáson kívül mindent összekeverünk, összegyúrunk. Lisztezett deszkán 2 cm-esre nyújtjuk, jobbról-balról, majd alulról-felülrõl összehajtjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt még kétszer elvégezzük, ha kell, alá-, rászórunk lisztet. Végül kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, késsel megmintázzuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy késsel feldaraboljuk.
180 fokra elõmelegítjük a sütõt. A kiszaggatott pogácsákat sütõpapíros tepsire tesszük, a maradék elhabart tojással megkenjük a tetejüket. Betoljuk a sütõbe, kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha alul-felül kicsit megbarnul.
Kucsmagomba és medvehagyma
Ismét itt a medvehagyma!
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Palacsinták sósan
Imádom azt az enyhén fokhagymás ízét, meg, hogy érzem, itt a tavasz, sõt, nemsoká a nyár?
Akárhányszor kitévedek a piacra és meglátom a szép kis csokrokat, vennem kell. Így jártam két napja is, aztán gyorsan rájöttem, hogy ötletem meg nincs semmi különleges. Akkor gondoltam, jöhet a Jolly joker, a pogácsa. Azt mindenki szereti, szép zöld pöttyökkel meg sokkal csábítóbb.
Azért lestem kicsit, két receptet is alapul vettem (itt és itt), mielõtt a sajátomat megsütöttem. Jó lett Ja, és nem utolsósorban 1 óra alatt az asztalon van.
Ricottás-medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
20 dkg (kacsa)zsír
25 dkg ricotta (vagy zsírszegény túró)
15 dkg medvehagyma
2 kk só
1 cs sütõpor
3 tekerésnyi bors
1 tojás + 1 db a kenéshez
A kenéshez való tojáson kívül mindent összekeverünk, összegyúrunk. Lisztezett deszkán 2 cm-esre nyújtjuk, jobbról-balról, majd alulról-felülrõl összehajtjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt még kétszer elvégezzük, ha kell, alá-, rászórunk lisztet. Végül kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, késsel megmintázzuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy késsel feldaraboljuk.
180 fokra elõmelegítjük a sütõt. A kiszaggatott pogácsákat sütõpapíros tepsire tesszük, a maradék elhabart tojással megkenjük a tetejüket. Betoljuk a sütõbe, kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha alul-felül kicsit megbarnul.
Hasonló bejegyzések:
Kucsmagomba és medvehagyma
Ismét itt a medvehagyma!
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Palacsinták sósan