Akik elmentek péknek - Kritika

2018-01-12

sponsored links



Idõrõl idõre örömmel ajánlok Nektek könyveket legyen szó érdekes hazai gasztroirodalomról vagy akár külföldi "ínyencségekrõl". A Csipet Kiadó újdonságai igazi csemegét jelentenek a betûkre és finom falatokra egyaránt éhes olvasóknak!



A SZERZÕRÕL RÖVIDEN

Beke Csilla nevét az újságírás világában jártas emberek már ismerhetik. A Népsportnál sportújságíróként kezdte pályafutását, majd a Nõk Lapja fõszerkesztõ helyettese, a Nõk Lapja Évszakok fõszerkesztõje volt. 
2003-tól könyvek szerkesztésével, fordítással kezdett foglalkozni. Több, mint 200 szakácskönyv került ki a kezei közül, tehát tapasztalt volt már a szerzõ ezen a területen. 
Beke Csilla 3 évvel ezelõtt saját pénzét, energiáját befektetve életre hívta az anya-lánya kiadót, vagyis a Csipet Kiadót! Elsõ sikerkönyveik Limara fantasztikus blogjából született kiadványok voltak.
Minden kiadványukban van egy csipetnyi lélek, egy csipetnyi szeretet. Ebben rejlik a nagy kiadókkal szemben a titkuk!




A KÖNYVRÕL

Akik elmentek péknek címû könyv egy igazán egyedi esszenciája a mai hazai kézmûves pékvilágnak.  Interjúk, élettörténetek, sorsfordulatok, melyeket összeköt a kovász, sok-sok liszt és megannyi szeretet. Röviden ez lenne a könyv, de ennél jóval több. 

Imádtam olvasni, mert nem egy egyszerû receptgyûjtemény, hanem megismerkedhetünk azokkal a pékekkel, akik finomságait idõrõl idõre fogyasztjuk fõleg itt a fõvárosban.

Megtudhatjuk az interjúkból, hogy éppen egy ügyvéd miért adja a fejét kenyérkészítésre, egy balett-táncos miért esik szerelembe a kovásszal vagy éppen egy ökológus miért tekinti céljának a kiváló kenyerek készítését. 

Visszatükrözõdik az oldalakból, hogy rengetek munka és sok-sok szeretet rejtõzik az összefûzött lapokban. A fotókat is imádtam, mert szinte éreztem a sülõ kenyér illatát, részese lehetettem pár fotó erejéig egy-egy pékség munkájának és egy-egy fotón a nagy kedvenceimet is felfedeztem.

A receptekre is szeretnék rátérni egy kicsit. Mindegyik "háziasszony kompatibilis". Olyannyira, hogy a könyvet kiolvasva be is kevertem egy adag kovászt! 
Apropó kovász! A könyv végén a pontos leírás által a kovászkészítés csínját-bínját is elsajátíthatja mindenki.

Szívbõl ajánlom, hogy vásároljátok meg ezt a kiadványt. Senki sem fog csalódni. Átfogó képet kaptok a hazai kézmûves pékek legjaváról és még meg is tanulhattok néhány profi fogást is a receptek által. 






Technikai adatok:

Beszerzési hely és kiadó: Csipet Kiadó
Szerzõ: Beke Csilla 
Oldalak száma: 
255 oldal
Borító:
cérnafûzött, keménytáblás
Súly:

1112 gr
Ár: 6000 Ft

Kiadás éve:

2017


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!

 Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2018/01/akik...

sponsored links

Keres?s