Ajándéktippek karácsonyra, most már csak jövõre. 1. rész: édes chili dzsem

2011-12-29

sponsored links

 Nincs szebb ajándék, mint a kézzel készített, szívbõl jövõ, blablabla... Akár így is felvezethetném a következõ 3 receptet, de képtelen vagyok rá, hisz ez mégsem egy nõi hetilap karácsonyi receptajánló rovata. Pedig ajándékot sütni, fõzni, majd palackozni és címkézni valóban klassz dolog, de leginkább csak annak, aki amúgy is szeret fél napokat a konyhában állni. Mivel én pont ilyen ember vagyok, így akár önzésnek is felfoghatjuk, hogy saját készítésû (és ideális esetben ehetõ) ajándékokkal sorozom meg karácsonykor a családtagokat és a barátokat. Hiszen a következõ 3 receptet már egy ideje ki akartam próbálni, különösen a chili dzsemet, csak apropó kellett hozzá és pár ember, aki majd megeszi. Így december 22-én és 23-án mindent bevásároltam, majd beköltöztem egy napra a konyhába. De nem bántam meg, az eredmény egy mutatós és valóban ehetõ delikátesz csomag lett.

Édes chili dzsem (vagy inkább zselé)

 A recept, ciki vagy nem ciki de Nigellától van (magyar hangja S. Judit), a britek nagyasszonyától, az ujjal kóstolás királynõjétõl. Már amikor a tévében megláttam, ahogy a tûzpiros chili paprikát darálja tudtam, hogy ezt nekem is meg kell csinálnom.

Hozzávalók: 4 kisebb befõttes üveghez: ...

Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2011/12/29/ajandekti...

sponsored links

Keres?s