Ajándéknak is kitûnõ
sponsored links
Töltött datolya: 200g datolya, 80g marcipán, 1 evokanál rum, vagy egy fél fiola rum-aroma, zöld színu ételfesték, kevés porcukor a formázáshoz.
Elkészítése: A datolyákat hosszában kettévágjuk és kivesszük a magját. A marcipánt puhára gyúrjuk és a közepébe egy mélyedést nyomunk. A rumot, vagy az aromát, illetve a festéket belecsepegtetjük és összedolgozzuk. A deszkát meghintjük a porcukorral és a marcipánból két vékony rudat sodrunk, az egyik lehet fehér, a másik zöld. A két rudat spirál alakban összesodorjuk, kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk és megtöltjük vele a datolyát. Mutatós és finom.
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:9 dkg margarin4 dkg porcukor1 tasak vaníliás cukor12 dkg lisztA töltelékhez:50 szem ...