Ajváros csirkemell

2018-01-21

sponsored links




















Nagyon sok mindent raktam el a nyáron, többek között ajvárt is. Hideg téli estéken szeretem pirítósra kenni vagy tésztaszószként, mártogatósként felhasználni. De azért is jó, mert mindenféle ételt fel lehet vele turbózni, hisz rengeteg nap érlelte, zamatos, mediterrán íz rejtõzik benne. Ezt az ételt pillanatok alatt össze lehet dobni és a végeredmény is nagyon finom, ami azért egy unalmas csirkemell esetében elég nagy kihívást jelent. Szóval ez a csirke szaftos volt kívül is, belül is, szerintem jól illett hozzá a kuszkusz és a rámorzsolt feta. Egyszerû, gyors ebédötlet. 


Ajváros csirkemell

Hozzávalók:
2 személyre

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 3 ek házi ajvár
  • 2 tk paradicsompüré
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk oregánó
  • frissen õrölt bors
  • 1 ek vaj
  • reszelt sajt
  • feta sajt


Elkészítése:

  1. A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra.
  2. A csirkemellet elfelezzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyõben vajat olvasztunk, a húst minden oldalán pirosas színûre sütjük benne.
  4. Összekeverjük az ajvárt, paradicsompürét, tejszínt és az oregánót.
  5. Egy sütõtál aljára teszünk egy keveset a mártásból, ráhelyezzük az elõsütött húsokat, tetejére rálocsoljuk a maradék mártást.
  6. Fóliával letakarva puhára sütjük, idõnként a keletkezõ szafttal meglocsolgatjuk a húst. (víz nem kell alá, mert a hús sok levet enged)
  7. Mikor a hús puha, eltávolítjuk a fóliát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk annyi idõre, hogy ráolvadjon.
  8. Tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, tányérra rakjuk, rámorzsolunk egy kis fetát.
  9. Köretnek fõtt rizst vagy tésztát, kölest, kuszkuszt, burgonyakrokettet kínálhatunk.

TIPP: az elfelezett csirkemellet még lapjában is kettévághatjuk, akkor 3-4 személyre is elég lesz és               hamarabb is átsül.








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2018/01/ajv...

sponsored links

Keres?s