Agave szirupos amerikai palacsinta
sponsored links
Visszajöttem! :) Sokat gondolkoztam, az elmúlt napokban, hogy blogom tartalmát és a recepteket áttereljem-e az egészséges, akár diétás táplálkozás medrébe vagy se. Arra az elhatározásra jutottam, hogy nem foglak bennetek fárasztani ilyesmivel. Mivel az emberi szervezetnek szüksége van cukorra ugyanúgy, mint zsírokra, olajokra, vagy különbözõ szénhidrátokra, természetesen a megfelelõ arányban és mennyiségben, ezért maradok továbbra is az élvezhetõ, de az alakunkra mégsem káros fogásoknál. Itt van ez a palacsinta is, amiben alig van valami, pici liszt, kevés tej, 1 tojás. Azonban, ha ebbõl a kevés tésztából sok pici palacsintát sütünk, többnek tûnik, így ha már megettünk 2-3-at könnyebben mondhatjuk magunknak, hogy stop, már nem vagy éhes, ne egyél többet. Ám, ha hagyományos francia méretet sütünk, és abból eszünk meg 2-3-at, ott már igencsak túllépjük az egészséges adag határát. Részben viszont mégiscsak picit diétásnak mondhatom ezt a palacsintát, ugyanis nem cukorral, hanem agave sziruppal édesítettem. A hétvégi bevásárláskor nézelõdtem a cukroknál, juharszirupot is találtam, de õ már régi ismerõs, így nem vettem, aztán megláttam az agave szirupot, fogtam, elolvastam mibõl áll, 100% agave növény nedve. Ez az a növény, amibõl a tequila is készül, nem csoda, hogy édes, az alkohol erjedéséhez nagyon sok cukor kell, így az okosok kitalálták, hogy a cukrot is tudná helyettesíteni és elkészítették a szirup változatát. Otthon Magyarországon nem tudom mennyire elterjedt, itt nálunk Olaszországban most találkoztam vele elõször. Vettem is belõle, mert 100g agave szirupban 300 kalória van, de elég belõle 1 teáskanállal pl. egy csésze teához. Naná, hogy a palacsintatésztába is nyomtam belõle, sõt még a kisültek tetejére is csorgattam. Íze olyan, mint a mézé, kicsit hígabb, és van egy icipici karamelles utóíze, de nagyon finom. Nálunk 4 euro körül van az ára, de szerintem magyar internetes webshop-okban is érdemes szétnézni, hátha kapható. Akkor lássuk a receptet.
Hozzávalók: ...