After eight torta
sponsored links
Nagymamám születésnapjára készítettem ezt a tortát, mivel õ csoki rajongó, így adta magát a csokitorta, de valami különlegesebbet szerettem volna...a receptet én találtam ki, még hetekkel ezelõtt, erre az alkalomra szántam...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütõpor
2 ek víz
2 ek olaj
Kétszer ennyi mennyiségre lesz szükségünk, mert kettõ tortalapot sütünk.
A krémhez:
2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg mascarpone
1 tk menta kivonat
3 kocka étcsoki darabokra törve
A tetejére:
5 dkg étcsoki
25 ml olaj
A díszítéshez:
2 doboz Midnight Mints desszert
2 m selyemszalag
Menta levél
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, a szélénél belecsurgatjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet Sütõpapírral bélelt 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokos sütõben 15 perc alatt megsütjük. Két lapot sütünk belõle.
A krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sûrûre fõzzük. Amikor kihûlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, majd óvatosan elkeverjük benne a mascarponét, végül a menta kivonatot és a csoki darabkákat.
Mindkét tortalapot félbe vágjuk. A krémet három rétegbe kenjük rá, az se baj, ha úgy gazdálkodunk vele, hogy utána még marad annyi, hogy vékonyan az oldalát is lekenjük, hogy a csokilapok odatapadjanak.
A torta tetejét csokimázat készítünk, ehhez a csokit az olajjal gõz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát.
Az oldalát Midnight Mints szeletekkel burkoljuk, ez szakasztott olyan, mint az After Eight, csak jóval kedvezõbb árfekvésû, Pennyben kapható. Szalaggal átkötjük.
2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg mascarpone
1 tk menta kivonat
3 kocka étcsoki darabokra törve
A tetejére:
5 dkg étcsoki
25 ml olaj
A díszítéshez:
2 doboz Midnight Mints desszert
2 m selyemszalag
Menta levél
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, a szélénél belecsurgatjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet Sütõpapírral bélelt 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokos sütõben 15 perc alatt megsütjük. Két lapot sütünk belõle.
A krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sûrûre fõzzük. Amikor kihûlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, majd óvatosan elkeverjük benne a mascarponét, végül a menta kivonatot és a csoki darabkákat.
Mindkét tortalapot félbe vágjuk. A krémet három rétegbe kenjük rá, az se baj, ha úgy gazdálkodunk vele, hogy utána még marad annyi, hogy vékonyan az oldalát is lekenjük, hogy a csokilapok odatapadjanak.
A torta tetejét csokimázat készítünk, ehhez a csokit az olajjal gõz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát.
Az oldalát Midnight Mints szeletekkel burkoljuk, ez szakasztott olyan, mint az After Eight, csak jóval kedvezõbb árfekvésû, Pennyben kapható. Szalaggal átkötjük.