After Eight torta
sponsored links
A férjem 40 éves lett a hétvégén:) Pár hete olvastam duendénél az After Eight tortáról, és rögtön tudtam, hogy valami ilyesmit fogok készíteni a születésnapjára, imádja a mentolos dolgokat. Szuperjó recept, szép és különleges torta, viszont gyorsan és könnyen elkészíthetõ. Én éjfél körül álltam neki, egykor már aludtam, a torta meg pihent a hûtõben. Szerintem egy kicsit túl mentolos lett, pedig 5 helyett csak 4 csepp borsmentaolajat tettem bele, a torta pedig valamivel nagyobb, mint az eredeti receptben, legközelebb 2-3 cseppel fogom kipróbálni - mondjuk én nem vagyok annyira nagy mentolrajongó, bár az After Eight-et én is imádom:). De így is baromi jó volt, hihetetlen, hogy pár csepp illóolaj milyen új dimenziókba emel egy egyszerû csokikrémet.
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 ek. porcukor, 2 ek. hideg víz
A krémhez: 4 dl tejszín, 20 dkg fehércsoki, 20 dkg étcsoki (min. 70%-os), 3-4 csepp borsmentaolaj
A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd morzsásra dolgozzuk a hideg vajjal (lehet robotgéppel is), hozzáadjuk a tojást és a vizet, összegyúrjuk. Bekapcsoljuk a sütõt 200 fokra, amíg elõmelegszik, a tésztát folpackba csavarva a hûtõbe tesszük. Amikor elõmelegedett a sütõ, kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen bõven, és beletesszük a kikent formába (én piteformában sütöttem, de tortaforma is jó). Sütõpapírt borítunk a tésztára, szárazbabot vagy egyéb nehezéket szórunk rá, így sütjük ...