Afrikai harcsa zabpelyhes ruhában

2012-03-22

sponsored links


Éppen egy nagyobb élelmiszerboltban kószáltam, vásárolgattam, amikor a halas pult mellett megláttam, hogy éppen pakolnak valamit egy külön asztalkára. Filézett, meghámozott (nyúzott) afrikai harcsa volt, ráadásul a mai egyéb árakhoz képest elfogadható összegért. Mivel már valamikor régebben is kifogtam egy ilyen akciót, tehát kipróbáltam ezt a halat, és tetszett is, azonnal vettem belõle.

Az ún. egészséges és kímélõsnek mondott étrend szerint azt találtam ki, hogy - szinte úgy, mint a mesebeli lány - teszek is rá bundát meg nem is. A keresztben feldarabolt, papírtörlõvel megszárítgatott halat megsóztam, aztán darált zabpehelybe forgattam, a fölösleget leráztam róla, tehát egészen vékony réteg maradt csak. Ezután felvert tojásba mártottam, olajban megsütöttem. Nem kell túl lassan sütni, annak ellenére, hogy elég szép, vaskos szeletek voltak, a hal könnyen átsül, és így nem szárad ki.

A "bunda" egészen vékony volt, ezért gondolom, hogy nem is nagyon nevezném bundának, ez inkább csak ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/03/22/afrikai_harcs...

sponsored links

Keres?s