Adzuki babkrém dióval - kókuszgolyó gluténmentesen
sponsored links
Sok jót olvastam az adzuki babról. Többek között azt, hogy sok benne a fehérje és B vitamin. Fõztem már belõle fõzeléket, ami nagyon finom volt, enyhén édesebb, mint az általunk ismert babfajtákból készült.
Ezeket az édességeket nem kell sütni, ezért is most hozakodom elõ vele, ami számomra nemcsak azért jó, mert nem kell begyújtani a sütõt, hanem azért is, mert nem kell stresszelnem, hogy megint nem sikerül a sütemény.
Aki idegenkedve olvassa, ne tegye, mert a bab édeskés, inkább semleges ízû, tökéletesen harmonizál egy hozzáadott édes ízzel. Az ötletet már nem emlékszem, honnan vettem, csak azt tudtam, hogy babból készült golyók voltak.
150 g adzuki bab
2 marék pirított dió
méz, Xilit Zéró (nyírfacukor) ízlés szerint ...