Adzuki bab saláta tavaszi zöldségekkel

2012-04-06

sponsored links


Végre itt a tavasz, itt van a roppanós retek, az újra felfedezett medvehagyma, az újhagyma, a salátafélék, olyan jó ilyenkor végigsétálni a piacon! Nem is maradt üres a vászonszatyrom. :)  Össze is dobtam belõlük egy finom, ebédnek való salátát. Hogy laktató legyen, adzuki babot fõztem  sós, szódabikarbónás vízben. Leszûrtem, vágtam hozzá minden féle finomságot, kockáztam rá feta sajtot és meglocsoltam egy isteni finom olajjal.  A húsvéti sonka mellé is el tudom képzelni. Az adzuki babról itt olvashattok bõvebben.

Muszáj megemlítenem az olajat is, mert bár nem sok olívaolajhoz volt szerencsém, de én még ilyen finom olajjal nem találkoztam. A neve Chiarello és Svájcban kapható a Globus üzletekben. Elég borsos az ára (30 CHF/750 ml), de az élmény kárpótol érte és hát nem rántott hús sütésére való :). A férjem unokatestvérétõl kaptam, örök hála neked ezért Eszter! Azért vagyok annyira oda érte, mert nem érzem azt a bántóan keserû utóízt, amit eddig minden olívaolajnál éreztem. A várandósságok óta ...

Folytats a blogon ... narancslekvar.blogspot.com/2012/04/ad...

sponsored links

Keres?s