Adventi narancs torta
sponsored links
A csokoládés sacher piskóta és a lágy-habos narancsos angolkrém a karácsony finom ízeit idézi. Tökéletes desszert karácsonyra!
Narancsos-csokoládés sacher piskóta
tojásfehérje 10 dkg
tojássárgája 15 dkg
cukor 20 dkg
liszt 12 dkg
cukrozott narancshéj 5 dkg
kakaó 22%-os 4 dkg
õrölt fahéj
Narancsos-habos angolkrém
tojássárgája 15 dkg
tojás 15 dkg
narancslé 7 dkg
citromlé 8 dkg
cukor 15 dkg
narancsszörp(piroska) 8 dkg
tojásfehérjepor 2 dkg
zselatin (oldott) 2 dkg
Angolkrémet készítünk; a tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés mellet hozzáöntjük a felforralt narancs- és citromlevet. Visszatesszük a tûzre és 84°c-ig sûrítjük, majd visszahûtjük. A narancsszörpbe belekeverjük a tojásfehérje port, majd habbá verjük és az oldott, felmelegített zselatinnal együtt, lazán belekeverjük az angolkrémbe. Tortakarikába visszahelyezzük a piskóta lapot, majd simára elkenjük a tetején a habos angolkrémet és hûtõben dermesztjük. Ha megdermedt szeleteljük és tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel, esetleg naranccsal díszítjük.
Narancsos-csokoládés sacher piskóta
tojásfehérje 10 dkg
tojássárgája 15 dkg
cukor 20 dkg
liszt 12 dkg
cukrozott narancshéj 5 dkg
kakaó 22%-os 4 dkg
õrölt fahéj
A tojássárgáját habosra verjük, majd belekeverjük a darált cukrozott narancshéjat. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd lazán belekeverjük a sárgáját és a liszttel elkevert kakaót és fahéjat. Tortakarikába elsimítjuk és 170°c-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihûlt, kivágjuk a karikából!
Narancsos-habos angolkrém
tojássárgája 15 dkg
tojás 15 dkg
narancslé 7 dkg
citromlé 8 dkg
cukor 15 dkg
narancsszörp(piroska) 8 dkg
tojásfehérjepor 2 dkg
zselatin (oldott) 2 dkg
Angolkrémet készítünk; a tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés mellet hozzáöntjük a felforralt narancs- és citromlevet. Visszatesszük a tûzre és 84°c-ig sûrítjük, majd visszahûtjük. A narancsszörpbe belekeverjük a tojásfehérje port, majd habbá verjük és az oldott, felmelegített zselatinnal együtt, lazán belekeverjük az angolkrémbe. Tortakarikába visszahelyezzük a piskóta lapot, majd simára elkenjük a tetején a habos angolkrémet és hûtõben dermesztjük. Ha megdermedt szeleteljük és tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel, esetleg naranccsal díszítjük.