Advent...virágdíszek a gasztronómia jegyében

2011-11-29

sponsored links



Ez az idei adventi elsõ hétvége  a csalódások  sorozata, nem nagy, de azért mégis. Nem erre számítottam!  A szombati ebédnél a desszertnél ért váratlan meglepetés, vasárnap pedig a kiválasztott program maradt alul az vártnál. Túl magas lett volna  mérce,  az elvárás ??

Évekkel, évtizeddel korábban hosszú sorok kígyóztak a Parlamenttel szemközt a Néprajzi Múzeumba  várva bebocsájtásra, adventet megelõzõ idõszakban. Neves virágkötõk  mutattták be kompozícióikat az  ünnep, advent ihlete  jegyében,  néha elszakadva  a koszorú formától, szemet-, lelket-, gyönyörködtetõ  mûveket csodálhattunk meg,  meríthettünk ötletet. Most is valami hasonló, ünnep bevezetõ hangulatot vártam. A sorok a tömeg,ezúttal elmaradt,  ez jó jel, az épület változatlanul gyönyörû, ám a kiállítás színvonala messze elmaradt  a vártnál.
Tény, nagyon ügyes munkák találhatók  a középiskolások által készítettt koszorúk közt, van valóban figyelemre méltó, ám ez azért mégsem az amire gondoltam. A kiállított munkák közt   az alapanyagok  nagy része szárított gyümölcs, citrom-, narancs-, karika, fûszerek, fahéj, szegfûszeg, csillagánizs azaz sok minden   a konyhából, van csipkebogyó,fenyõtoboz,sõt parafadugó és gyakran szerepel kandírozott gyümölcs és cukor is. Van mézeskalácsdíszítésû és  mézeskalács ház forma  adventi ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s