Ad hoc kosztümebéd a fagyasztóból, grillázzsal

2012-01-29

sponsored links


Mi minden hétvégén délig alszunk. Mármint, ezt pénteken kijelentem, aztán mikor felébredek másnap, szólok az uramnak, hogy dél van. Ez úgy kb. hét és fél kilenc közé tehetõ. Ma már hét elõtt bekövetkezett, így nem volt lelkem felkelteni Õt. Miközben osontam (már, amennyire egy kövér ember osonhat) lefelé a lépcsõn, megcsapta a frissen sülõ kenyér illata az orromat. Errõl eszembe jutott Jamie Oliver sült padlizsános bablevese, amit már nagyon régóta nem fõztem. Ahhoz mindig friss kenyeret süt az uram, amibõl persze én nem eszem, hiszen...
Amikor végre elõkerült Õ is (mármint az uram), elõbányásztattam Vele a kamrából az aprószemû fehér babjainkat, amik már régóta ott bújkáltak egy dobozban. Idõnként fel is emlegettük õket, végül a sorsuk ma teljesedett be.
Mivel hirtelen felindulásból született a bableves ötlete, gyorsfõzõben tettem oda fõni, és bíztam benne, ugyanolyan jó lesz, mintha áztattam volna.

Mint ahogyan arról már korábban beszéltem, egyrészt lusta háziasszony vagyok, másrészt gyakran mást csinálok, mint az eredeti elhatározásom. Történt  egyszer nyáron, hogy megsütöttem két szép nagy padlizsánt, de közben elment a kedvem a padlizsánkrém gyártásától, és  fagyasztóban kötöttek ki. Ez lett most az én ad hoc levesfõzési szerencsém, hiszen sült padlizsán is kerülhetett a sült padlizsános bablevesbe. Míg fõtt a bab (kb. 1 óra), addig kiolvasztottam a padlizsánt és meghámoztam, majd összevágtam két chilit. 
Egy fazékba olívaolajat öntöttem, felaprított fokhagymát pároltam benne, hozzátettem a chilit, petrezselyemzöldet, és ...

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s