Ad hoc fõzés
sponsored links
Újra elõtérbe kerülnek mostanában a hétköznapi rohanósok. Amikor csak 15-30 perc áll rendelkezésemre, hogy az ebédet elkészítsem. És persze, mivel nem is tervezek elõre, ezért ad hoc kell kitalálni a menüt a hûtõben fellelhetõ alapanyagokból. Ez persze azt hozza magával, hogy néha a teljesen standard egy-szelet-hús-rizs párosítás kerül az asztalra. Néha viszont a spontaneitásból egészen új dolgok sülnek ki.
Ez a recept is ilyen volt. Nekiláttam, mondván, majd lesz belõle valami. És a végén meg imádtam. Tény, hogy az én ízlésem olyan, hogy ha csak zöldség kerül a tányéromra, akkor is teljesen boldog vagyok. Ebbe a fogásba azért csempésztem egy kis rákot, hogy a férfiembernek is a fogára való legyen. :)
Pirított sütõtök és brokkoli rákkal - wokban készítve (2 fõre)
- 35 dkg sütõtök (megpucolt állapotban mérve).
- 20 dkg brokkoli (kb. fél fej)
- 20 dkg garnéla (fagyasztott)
- 1 ek szezámmag (10 g) ...