Acaraje, a brazil addikció

2012-02-28

sponsored links

Nem olyan régen ért véget egy intenzív, négy éves világ körüli trippem, mely során alsó hangon 35 országban és öt kontinensen jártam. Most eljött az idõ, hogy megosszam veletek csodálatos felfedezéseimet a gasztronómia legizgalmasabb szegletében: az utcai kaják világában.

Mert utcán enni nem hogy nem veszélyes, de esszenciálisan többet ér, mint betérni bármennyik étterembe és bármelyik turist menu-bõl azt a következtetést levonni, hogy igen, itt ezt eszik az emberek. Kajától összesen háromszor voltam beteg. Elõször Szingapúrban egy elõkelõ étteremben, amit a Four Season Hotelben ajánlottak, másodszor Mexikóban egy felkapott koreai étteremben, harmadszor pedig az USA-ban egy menõ, leveseseket áruló helyen. Soha nem attól, amit az utcán vettem.

Az ételek általában sokkal többet jelentenek egy adott országban, mint táplálék, amitõl mûködik a gépezet és lehet robotolni. Kultúra, történelem, életszemlélet és nem utolsó sorban eszméletlen jó kaják. Mert az utca nem hazudik, ott csak azt ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2012/02/28/acaraj...

sponsored links

Keres?s