Abált szalonna

2011-10-20

sponsored links


Mostanában olyan hidegek vannak, ezért tegnap a hentesnél abálni való szalonnát is vettem. Legutóbb, valamikor az év elején készítettem abált szalonnát, akkor tokaszalonnából készült, most nagyon szép húsos hasaalja szalonnát kaptam, abból készítettem az abált szalonnát.  
Hozzávalók: 2 nagyobb darab hasaalja szalonna, 1,8-2 liter víz, 6 fehér kanál szitált ételízesítõ, fél csomag fokhagyma granulátum, pici só, csípõs fûszerpaprika, fokhagyma granulátum, ízlés szerint.
A szalonnákat 4 kisebb darabra vágtam. Egyrészt talán hamarabb megfõ így, másrészt könnyebb eltenni a mélyhûtõbe. A szalonnák bõrét elõször leborotváltam kicsit a köröm borotváláshoz használt hagyományos, pengés borotvámmal, mert undorító a szõrös bõr. Aztán megmostam, és nagyobb lábasba raktam, felöntöttem vízzel, beletettem a szitált ételízesítõt és fokhagyma granulátumot, felforraltam, és fedõ alatt, takarékon fõztem addig, míg a villa könnyen beleszaladt a szalonna bõrébe. Kb. 1,5-2 óra a szalonna vastagságától függõen. 4 nagy lapos tányérra szedtem és hagytam hûlni. Amikor kihûlt annyira, hogy a ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/10/abalt-sza...

sponsored links

Keres?s