Abált szalonna
sponsored links
Remélem ti is szeretitek a jó szalonnákat?
Ha igen akkor most megmutatom nektek mi hogyan is készítjük az abált szalonnát.
Hozzávalók :
kb 2 kg tokaszalonna
1 db nagyobb fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 evõkanál szemes bors
2 db babérlevél
1 teáskanál só
Továbbá :
pirospaprika
õrölt bors
kb 1 evõkanál fokhagymakrém
Elkészítése :
A szalonnát betesszük egy olyan fazékba amiben ellepi a víz.
Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet, és a sót.
Ebben a fûszeres vízben puhára fõzzük.
Megfõtt kivesszük a vízbõl jól lecsepegtetjük és egy tányérra rakjuk egy kicsit bevagdosom a tetejét hosszába és keresztbe is.
Amikor még meleg de nem forró ízlés szerint fokhagymakrémmel jól bekenjük, borsozzuk és végül jól beszórjuk pirospaprikával.
Jól lehûtve fogyasztjuk, különféle zöldségekkel és finom puha kenyérrel.
Amíg el nem fogy hûtõben tároljuk mert máskülönben megromlik!
Ha igen akkor most megmutatom nektek mi hogyan is készítjük az abált szalonnát.
Hozzávalók :
kb 2 kg tokaszalonna
1 db nagyobb fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 evõkanál szemes bors
2 db babérlevél
1 teáskanál só
Továbbá :
pirospaprika
õrölt bors
kb 1 evõkanál fokhagymakrém
Elkészítése :
A szalonnát betesszük egy olyan fazékba amiben ellepi a víz.
Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet, és a sót.
Ebben a fûszeres vízben puhára fõzzük.
Megfõtt kivesszük a vízbõl jól lecsepegtetjük és egy tányérra rakjuk egy kicsit bevagdosom a tetejét hosszába és keresztbe is.
Amikor még meleg de nem forró ízlés szerint fokhagymakrémmel jól bekenjük, borsozzuk és végül jól beszórjuk pirospaprikával.
Jól lehûtve fogyasztjuk, különféle zöldségekkel és finom puha kenyérrel.
Amíg el nem fogy hûtõben tároljuk mert máskülönben megromlik!