Ab?lt szalonna
sponsored links
Egy igen egyszer? h?zilag is elk?sz?thet? hagyom?nyos finoms?g a sert?s toka r?sz?b?l. S?t h?zilag az igazi!
Nem tudom a mai gener?ci? k?r?ben mennyire k?zkedvelt. Tal?n m?r nem is sokan ismerik vagy k?sz?tik, ?gy egyszer?s?ge ellen?re is ?gy gondoltam, meg?rdemel egy bejegyz?st.
A tok?t ?t?bl?tem, ?s felteszem f?ni annyi v?zbe, hogy b?ven ellepje.
?zes?tem ?zl?s szerinti mennyis?g? s?val, ?s eg?sz fekete borssal. Ker?l a f?z? v?zbe 4-5 gerezd fokhagyma, illetve bab?rlev?l. Szint?n ?zl?s szerint. N?lam ez kb. 3-4 nagyobb levelet jelent.
Teljesen puhul?sig f?z?m a tok?t, ezt vill?val tudjuk ellen?rizni.
Egy t?lra teszem.
Kev?s abalevet kikeverek s?r?re pirospaprik?val, n?mi fekete borssal. A szalonna tetej?t nem t?l m?lyen bevagdosom kock?ra. Alaposan megkenem a kever?kkel. Majd 3-4 apr?ra v?gott fokhagym?val megsz?rom, ?s kev?s pirospaprik?val is meghintem, mert szerintem ett?l m?g jobban n?z ki.
N?lunk m?r ?gy melegen kap?s. S?t a legink?bb ilyenkor szeretj?k enni, nem pedig hidegen. ?
Az abalevet sem dobom ki. Lesz?r?m ?s rendszerint felhaszn?lom m?s ?telek alaplevek?nt, levesek, p?rk?ltek vagy f?zel?kek k?sz?t?sekor.
Legut?bb egy ch cs?kkentett s?rgabors? f?zel?k k?sz?lt ?gy. Rajta egy s?t?ben s?lt r?ntott sz?rny. ?
A s?t?ben k?sz?lt r?ntott h?sr?l is tal?ltok blogbejegyz?st! ?