A örök nagy kedvenc?

2014-07-13

sponsored links

A recepttáramból, ez az igazi magyar klasszikus sem hiányozhat. Szerintem ezt már mindenki kóstolta, de ha nem, akkor feltétlenül el kell készítened, ki ne hagyd, mert elképesztõen finom? Ha igazi, jó kis falatokra vágysz, ezt bizony meg kell kóstolnod. Egyszerûen megunhatatlan? :)

hortobágyi húsospalacsinta4Hortobágyi húsos palacsinta

Tejfölös-tejszínes csirkepaprikást készítünk:

Hozzávalók:

3 db csirkecomb/alsó-felsõ/kettévágva

? ek kókuszzsír

1 db paprika

1 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

3 db zöldhagyma

10 dkg füstölt bacon szalonna ? apróra vágva, így is lehet kapni -

2 gerezd fokhagyma

Fûszerek:

1 csipet õrölt kömény

egy csipet só ? szükség szerint

1 kk ételízesítõ

2 ág friss kakukkfû ? vagy szárított ? mk

? mk frissen õrölt durva fekete bors

? zöld erõs paprika

2 csapott ek pirospaprika

Habaráshoz, vagyis a szósz sûrítéséhez:

1 dl tejföl

1 dl tejszín

2 csapott ek tápióka liszt ? vagy finomliszt

Sós palacsintához:

Hozzávalók:

20 dkg liszt

4 dl tej

2 db tojás

csipet só

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

hortobágyi húsospalacsinta4

A szalonnát kipirítjuk. - ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fûszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tûzrõl, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

hortobágyi húsospalacsinta1

Visszatesszük a tûzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.

Amíg a csirke készül magában, addig süssük ki a sós palacsintákat. A palacsinta hozzávalóit keverjük össze, tejszínes állagúnak kell lennie. Ha kész, süssük ki egy teflon serpenyõbe. Lefedve tegyük félre.

hortobágyi húsospalacsinta2

Ha a csirke megpuhult, szûrõkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor lekapcsoljuk a hõt és félre tesszük.

hortobágyi húsospalacsinta3

Ezt követõen a csirkecombokról lefejtjük a húst, bele tesszük a darálóba, és a besûrített tejszínes-tejfölös mártásból, adunk hozzá, ezt összekeverjük. Ha még szükséges, akkor adunk mártást hozzá, kenhetõnek kell lennie, hogy a palacsintákat meg tudjuk kenni.

hortobágyi húsospalacsinta5

A többi mártást szûrjük le, ez majd a betekert palacsintához kell.

A kisütött palacsinták közepébe halmozzuk, a húsos szószos masszát, két oldalát behajtjuk, és hosszanti irányba feltekerjük. Az átszûrt mártással bevonjuk a töltött palacsintánkat.

hortobágyi húsospalacsinta6

Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s