A zöldleveles zöldségekkel töltõdjünk fel egészséggel
sponsored links
A zöldleveles zöldségek méltó helyet foglalnak el kertünkben, és a terített asztalunkon.
Hogy miért?
Sok-sok tudományos kutatás eredménye szerint a nagy mennyiségû zöldleveles zöldségfogyasztás jelentõs hatással van életminõségünk alakulására.
Mielõtt fenntartással lennénk eme tény kapcsán, érdemes elgondolkozni és elfogadni, milyen mágikus erõ rejlik a zöld levelekben ha olyan hatalmas és erõs állatok, mint a zsiráf ,elefánt, tehén, ló, és más növényevõk alapvetõ tápláléka. Honnét nyerik az izomzatukhoz a proteint? A válasz egyszerû - az általuk elfogyasztott levelekbõl! Mint a biokémiából ismeretes a táplálkozási lánc a fotoszintézissel kezdõdik, a fényenergia kémiai energiává alakul, és ebben a formában használják fel a növényevõ szervezete.
Vannak olyan tudományos vélemények is, hogy gyûjtögetõ õseink naponta 3 kg körüli levelet fogyasztottak el. Ami a mai világot illeti, a fotoszintézis különleges tulajdonságainak elmélyült tanulmányozása által, lehetõvé válik a tudomány és a technika legkülönbözõbb területein való alkalmazása, mint a kukoricából készülõ, lemezek, vagy az algák és spenót felhasználása a notebookok és mobiltelefonok energiaellátására (spenóthajtású számítógép).
Ez a fajta hozzáállás az energia kérdés megoldásához, eléggé nyomós okot adhat a ma emberének, hogy észrevegye, és úgy tekintsen a zöld levelekre, mint a "feltöltõdés eszközére" a táplálkozásában.
Akkor nézzük meg õket figyelmesen közelebbrõl
A táplálkozásunkban felhasznált élelmiszerek közül a hasznos tápanyagok legkoncentráltabb forrásai.
Olyan fontos ásványi anyagok, mint vas, kalcium, kálium, magnézium, ezen kívül vitaminok, mint K, C, E, A, és több ...