A zsíros kenyér tökéletes bora
sponsored links
Még tovább a kóstolóról (a Furmint jegyében):
Nagy kedvenc volt a "húsevõk lekvárja",francia nevén rillette; libazsírból és sertéstarjából konfitálva (zsályával, csomborral, rozmaringgal), sangóretek csírával.
Meglepetés fogásként került be a sorba, demonstrálva, hogy egy ropogós-ásványos Somlói milyen szépen harmonizál a zsíros ételekkel. Méghozzá úgy, hogy a nyári zöldségek, mint a retek, vagy akár a hagyma - ami a legnagyobb "borgyilkos" hírében áll - sem lesz keserû, vagy túlzóan csípõs ízû.
A rusztikus-vidékies vacsorák tökéletes bora.
Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint 2011
Nagy kedvenc volt a "húsevõk lekvárja",francia nevén rillette; libazsírból és sertéstarjából konfitálva (zsályával, csomborral, rozmaringgal), sangóretek csírával.
Meglepetés fogásként került be a sorba, demonstrálva, hogy egy ropogós-ásványos Somlói milyen szépen harmonizál a zsíros ételekkel. Méghozzá úgy, hogy a nyári zöldségek, mint a retek, vagy akár a hagyma - ami a legnagyobb "borgyilkos" hírében áll - sem lesz keserû, vagy túlzóan csípõs ízû.
A rusztikus-vidékies vacsorák tökéletes bora.
Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint 2011
Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...