A Zserbó
sponsored links
Eggyik kedvenc sütink.
Hozzávalók:
500g sima liszt, 2 tojás, 100g porcukor, 250g vaj, 1dl tej, 20g élesztõ, 1 mk szódabikarbóna, 1 kupica rum
Töltelék:
200g dió, 100g porcukor, 1cs. vaníliás cukor, 1 citrom héja, 1 kupica rum,3dl sárgabarack lekvár,
A bevonáshoz:
200g fõzõcsoki
Az élesztõt a langyos tejben feloldjuk és 1 kk cukorral összekeverjük, majd felfutattjuk.
A lisz közepébe ¸utjüka 2 tojást, belemorzsoljuk a vajat beleszórjuk a cukrot , a szódabikarbónát. Hozzáöntjük a rumot és az éleszt, majd alapossan összedolgozzuk és a tésztát hagyjuk álni. . Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk összekeverjük a cukrokkal és a citrom héjjal. A lekvárba belekeverjük a rumot.
A tésztát 4 részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Az elsõ réteg tésztát meg kenjük a levár harmadával rászorjuk a dió harmadát . Ráfektetjük a második réteg tésztát és addig folytatjuk míg el nem fogy a hozzávalónk a negyedik tésztára nem teszünk semmit. Egy ideig szobahõmérsékleten hagyjuk kelni, majd megszurkáljuk és közepes hõmérsékletû sütõbelassan megsütjük. A sütõbõl kivéve hagyjuk kihûlni. Végül bevonjuk az olvasztott csokival.
Jó étvágyat
Hozzávalók:
500g sima liszt, 2 tojás, 100g porcukor, 250g vaj, 1dl tej, 20g élesztõ, 1 mk szódabikarbóna, 1 kupica rum
Töltelék:
200g dió, 100g porcukor, 1cs. vaníliás cukor, 1 citrom héja, 1 kupica rum,3dl sárgabarack lekvár,
A bevonáshoz:
200g fõzõcsoki
Az élesztõt a langyos tejben feloldjuk és 1 kk cukorral összekeverjük, majd felfutattjuk.
A lisz közepébe ¸utjüka 2 tojást, belemorzsoljuk a vajat beleszórjuk a cukrot , a szódabikarbónát. Hozzáöntjük a rumot és az éleszt, majd alapossan összedolgozzuk és a tésztát hagyjuk álni. . Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk összekeverjük a cukrokkal és a citrom héjjal. A lekvárba belekeverjük a rumot.
A tésztát 4 részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Az elsõ réteg tésztát meg kenjük a levár harmadával rászorjuk a dió harmadát . Ráfektetjük a második réteg tésztát és addig folytatjuk míg el nem fogy a hozzávalónk a negyedik tésztára nem teszünk semmit. Egy ideig szobahõmérsékleten hagyjuk kelni, majd megszurkáljuk és közepes hõmérsékletû sütõbelassan megsütjük. A sütõbõl kivéve hagyjuk kihûlni. Végül bevonjuk az olvasztott csokival.
Jó étvágyat