A vékony pizza nyomában

2012-01-06

sponsored links



Valahol régen egy újságban találtam egy egyszerû pizza receptet, kipróbáltam és nagyon jól sikerült. Mármint nyilván nem hasonlítható össze egy JÓ olasz pizzával, de tény ami tény, az akkori tudásomnak megfelelõen egy remek pizzát hoztam össze! :)
Sajnos az a recept már azóta nincs meg, így Michel Rox: Tészta varázs címû könyvét kaptam a kezeim közé, hogy pizza-tésztát készítsek.

Ti milyen pizzat szerettek: vékony vagy vastagtésztás?  

Én a vékony tésztásra esküszöm és a kevés feltétre.

Ezért tegnap úgy kezdtem el a pizza kísérletezést, hogy felkerestem a Trattoria Mamma étteremet.

Belépve egybõl azok az olasz kisvárosi éttermek jutottak eszembe, ahol tavaly nyáron jártunk. A belvárosban egy csepp Olaszország bújik meg. A falakon csempébõl kirakott olasz idézetek, a plafonon gerenda melyrõl jellegzetes lámpa lóg, ezzel is felidézve az olasz hangulatot.

Az étlap kínálata bõséges, a házi tésztáktól a pizzán át minden megtalálható és a sok olasz étel között magyar ízeket is találunk, mint pl a körözött vagy a paprikás csirke tojásos nokedlivel.
Az én választásom egy rustic pizzara esett. Pár asztallal elõttem készült a pizzám, így végignézhettem, hogy mitõl is lesz olyan vékony és hogy sül a kemencében. Pár perc múlva már a tányéron, majd az asztalon ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2012/01/06/a_vekony...

sponsored links

Keres?s