A változatosság kedvéért - brokkoli
sponsored links
Vettem ismét egy adag szeletelt császárt (ne fogjátok a fejeteket, elég régen volt ...), de kellett még hozzá valami, ami kicsit feldobja és utána el is kapja a husit.
A császárszeleteket a szokásos, már mindenki által unalomig ismert pácba forgattam (olívaolaj, mustár, szójaszósz, frissen õrölt feketebors, cecei pirospaprika) és néhány órára a hûtõbe küldtem.
A brokkoli rózsákat megmostam és sós, szódabikarbónás vízben (szerintem így jobban megtartja a zöld színét - ha mégsem, akkor is így fõttek meg) félig megfõztem.
A császárokról megmaradt pácban megforgattam a brokkoli rózsákat és õk a felkerültek a tárcsára.
Ha még ettetek finomat ..., legalábbis nekünk (még Z-nek is) bejött.
Az eddig méltánytalanul mellõzött brokkoli ezentúl biztosan sûrûn megfordul a konyhában - és szerencsétlenségére nem ...