A változatosság kedvéért - brokkoli

2012-10-12

sponsored links


Ez a brokkoli adag még múlt héten készült, szombaton.
Vettem ismét egy adag szeletelt császárt (ne fogjátok a fejeteket, elég régen volt ...), de kellett még hozzá valami, ami kicsit feldobja és utána el is kapja a husit.

A császárszeleteket a szokásos, már mindenki által unalomig ismert pácba forgattam (olívaolaj, mustár, szójaszósz, frissen õrölt feketebors, cecei pirospaprika) és néhány órára a hûtõbe küldtem.

A brokkoli rózsákat megmostam és sós, szódabikarbónás vízben (szerintem így jobban megtartja a zöld színét - ha mégsem, akkor is így fõttek meg) félig megfõztem.

A császárokról megmaradt pácban megforgattam a brokkoli rózsákat és õk a felkerültek a tárcsára.

Ha még ettetek finomat ..., legalábbis nekünk (még Z-nek is) bejött.

Az eddig méltánytalanul mellõzött brokkoli ezentúl biztosan sûrûn megfordul a konyhában - és szerencsétlenségére nem ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2012/10/a-v...

sponsored links

Keres?s