A világ legjobb sajtos rúdja
sponsored links
Nem vagyok megszállottja a különbözõ sós süteményeknek és ropogtatnivalóknak. Van azonban az a pillanat és az a helyzet, amikor ilyesmivel kell elõállni. Például egy vendégségre, vagy egy sörözéshez, iszogatáshoz kell vinni valamit, ami jól passzol az italokhoz. Vagy koktélozáshoz. Vagy egy vendégség elején, amolyan ráhangolónak. Ha ezt a sajtos rudat kipróbáljátok, soha többet nem fogtok semmilyen pogácsát, vagy egyebet sütni.
Ez is egy olyan alaprecept, amit szerintem érdemes fejbõl is megjegyezni. Egyetlen titka van, hogy valóban vékonyra kell szeletelni a rudakat, akkor elegáns. Ami a sajt fajtáját illeti, minél karakteresebb, annál jobb. Használhatunk pl. egy jó érett cheddart, vagy gruyere-t, de én például nagyszerû, jó ár-érték arányú osztrák kemény sajtot találtam az ALDI-ban (nemzetközi sajtvilágbajnokságon díjat nyert), ezzel készítettem. Érdemes rögtön dupla adag tésztát begyúrni, mert ebbõl nem lehet eleget sütni. Remekül eláll, úgyhogy akár elõre is lehet készíteni, de mondok valamit, én még akkor sem sértõdnék meg, ha valakitõl ilyet kapnék ajándékba. Ha szállítjátok, óvatosan, mert könnyen törik.
Házi sajtos rúd
Hozzávalók (25 darabhoz)
6dkg puha vaj ...