A világ legizgalmasabb sófajtái

2012-10-07

sponsored links

Fleur

A kedvelttõl az exotikusig

Egy érdekes cikket olvastam az EatSmarter.de oldalán a fenti címmel. Remélem nem veszik zokon, ha ezt ismertetem veletek. Gondolom sokakat érdekel.

A különbözõ sófajták az olajok, ecetek és mustárok mellett most divatosak. Ezért elég ok van rá, hogy megismerkedjünk készítésükkel és finomításukkal.

A só függetlenül létrejöttének módjától csaknem mindig legalább 97 százalékban nátriumklodidból (NaCl) áll. Ezentúl ásványi anyagok képesek befolyásolni a só aromáját, vagy a gyártók tudják a sót fûszerekkel, mint levendula, vagy természetes anyagokkal, mint aktív szén befolyásolni.
Az alábbiakban néhány sófajta kerül ismertetésre.

Fleur de Sel Bretagne-ból

Akkor is, ha a Fleur de Sel-t (sóvirág) Portugáliában és a francia Camargue-ben gyártják, Bretagne tekinthetõ a Fleur de Sel központjának. A Fleur de Sel egy természetes termék, ezért a tiszta vízminõség a termelésen különösen fontos.A Fleur de Sel-t természetes dunsztolás révén a víz felületén nyerik, ahol ott sóvirágot képez, amit a sókertészek kézi munkával szüretelnek le.

A különleges gourmetsó különbözõ nagyságú kristályokká áll össze, amelyek egy egyenetlen struktúrát ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2012/10/a-vi...

sponsored links

Keres?s