A világ legizgalmasabb sófajtái
sponsored links
A kedvelttõl az exotikusig
Egy érdekes cikket olvastam az EatSmarter.de oldalán a fenti címmel. Remélem nem veszik zokon, ha ezt ismertetem veletek. Gondolom sokakat érdekel.A különbözõ sófajták az olajok, ecetek és mustárok mellett most divatosak. Ezért elég ok van rá, hogy megismerkedjünk készítésükkel és finomításukkal.
A só függetlenül létrejöttének módjától csaknem mindig legalább 97 százalékban nátriumklodidból (NaCl) áll. Ezentúl ásványi anyagok képesek befolyásolni a só aromáját, vagy a gyártók tudják a sót fûszerekkel, mint levendula, vagy természetes anyagokkal, mint aktív szén befolyásolni.
Az alábbiakban néhány sófajta kerül ismertetésre.
Fleur de Sel Bretagne-ból
Akkor is, ha a Fleur de Sel-t (sóvirág) Portugáliában és a francia Camargue-ben gyártják, Bretagne tekinthetõ a Fleur de Sel központjának. A Fleur de Sel egy természetes termék, ezért a tiszta vízminõség a termelésen különösen fontos.A Fleur de Sel-t természetes dunsztolás révén a víz felületén nyerik, ahol ott sóvirágot képez, amit a sókertészek kézi munkával szüretelnek le.A különleges gourmetsó különbözõ nagyságú kristályokká áll össze, amelyek egy egyenetlen struktúrát ...