A világ legfinomabb édessége
sponsored links
Minden alkalommal amikor egy-egy gasztroblogon rátalálok egy macaron receptre elcsodálkozok, és elhatározom, hogy csak azért is megpróbálkozok vele. Eddig csak az elhatározásig jutottam, de tegnap rátaláltam Latsia oldalán egy igazán egyszerûnek tûnõ receptre. Elkezdtem egyre inkább foglalkozni ezzel a kérdéssel, majd arra jutottam, miért ne. Ha tényleg ilyen egyszerû, nekem miért ne menne. És tényleg. Valóban olyan egyszerû, ahogyan az le van írva.
Macaron...:)
Nekem ezentúl ez lesz a kedvenc édességem, még akkor is ha kicsit hosszadalmas az elkészítése. Most kétféle töltelékkel készült, de az biztos, hogy legalább annyira mozgatja a fantáziámat, hogy még milyen ízekkel lehetne elkészíteni, mint a panna cotta.
Recept:
A hozzávalók mennyisége rendkívül fontos, így azokat be kell tartani, hogy az eredmény tökéletes legyen.
12,5 dkg darált mandula, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg tojásfehérje (nálam pont 4 db volt), 7,5 dkg ...