A világ legfinomabb palacsintája
sponsored links
Több palacsintatésztát kipróbáltam életemben, és a sok finom között ráleltem a világbajnokra. A neten keresgéltem, és ehhez a recepthez legalább száz dicsérõ hozzászólás érkezett. Ennyi ember nem tévedhet, gondoltam. Dupla adag tésztát kevertem be, és kitaláltam hozzá egy selymes, finom krémet töltelékként.
Hozzávalók 30 darabhoz:
40 dkg liszt
4 tojás
6 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
2 csipet só
1,5 dl olaj
Egy kis fazékban alaposan, csomómentesre dolgozom a hozzávalókat. Megforrósítok egy közepes méretû serpenyõt, és amikor forró, pár csepp olajjal kikenem. 3/4 merõkanál tészta = 1 db palacsinta arányokkal megsütöm a 30 db palacsintát.
A jó tésztán kívül az a finom palacsinta titka, hogy vékonyat kell belõle sütni. Az egyik oldalát alaposan átsütni, máskülönben megfordításkor szakad-folyik. Ugyanakkor nem szabad túlsütni, mert akkor meg darabokra esik átfordításkor. Megtanulható a technika, egy kis gyakorlás kell hozzá csupán. :)
Töltelék:
3 dl tej
1 tasak tejszín ízû pudingpor
1 evõkanál cukor
5 dkg vaj
A tejbõl, pudingporból, cukorból sûrû pudingot fõzök, majd lehúzom a tûzrõl, és hozzákeverem a vajat.
Megtöltöm a palacsintákat: 1-1 teáskanál krémet teszek mindegyikre, és feltekerem mindet.
A recept forrása: mindmegette.hu .