A világ legfinomabb nyers csokoládétortája
sponsored links
Igen, tutira ki merem jelenteni, hogy ez a világ legfinomabb nyers csokoládétortája. Még arra is merészkedek, hogy kijelentsem, ez a világ legfinomabb csokoládétortája.
Nem mondom azt, hogy készítsétek el.
Inkább azt mondom, ha nem készítitek el, életetek egyik legcsokisabb élményét hagyjátok ki.
Nyers, vegán, ráadásul legcsokisabb élmény? Ez meg, hogy lehetséges? Mindez azt is jelenti, hogy akkor ez egy egészséges édes élmény? Hát igen, ha leszámítjuk a benne lévõ 100 gramm nádcukrot (én kókuszvirág cukrot tettem bele, de errõl majd késõbb), csak egészséges, tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag alapanyagokból áll.
Alapját datolya, mandula és egy kis só adja. A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen (olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat (kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor) tartalmaz, olaja pedig gazdag E-vitaminban.
A datolya természetes cukortartalma rendkívül magas, de tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket illetve vasat is. Tekintélyes mennyiségû kalcium és a magnézium tartalma miatt könnyedén juthat a szervezet a szükséges kalciumhoz. Étkezési rosttartalma szintén nem lebecsülendõ.
A krém alapja az avokádó. A benne lévõ többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a ...