A világ legegyszerûbb étele
sponsored links
A mai írást abszolút kezdõknek ajánlom.
Anyukám szerint a paprikás krumpli viseli a fenti címet, de szerintem a tojáspörkölt az. Akik nem értenek a szakácsmûvészethez, viccesen annyit szoktak mondani, hogy õk csak tojást és teát tudnak fõzni. Nos, ez az étel is kemény tojással kezdõdik, ami ugye forrástól számítva 8-10 perccel készül el.Elvileg elronthatatlan.
A másik része, ami esetleg bonyolultabb lehet, az a rizsfõzés. Egyszerû a módszer egy lábasban 1 ek olajra öntünk egy kétdecis pohárnyi rizst, alágyújtunk. Fakanállal kevergetjük, míg kicsit kifehéredik, majd felöntjük két pohárnyi vízzel. mikor felforrt, 1 mk sót beleszórunk, takarékra vesszük a lángot, lefedjük és pontosan 20 perc múlva elzárjuk. Még öt percet pihentetjük fedõ alatt és fogyasztható is.
Szóval kezdõk, fakanálra fel!
Tojáspörkölt, -paprikás
Hozzávalók 4 fõre:
12 fõtt tojás
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
1 ek olaj
Só, bors
1 ek paprikakrém
1 dl tejföl
1 kk étk. keményítõ vagy liszt
Rizs
A hagymát apróra vágjuk, az olajon közepes lángon sárgára pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, egyszer megkeverjük, jöhetnek bele a nyolcadokra vágott tojások. Óvatosan összekeverjük. Aláöntünk annyi vizet hogy ne lepje el, mikor felforrt, belekeverjük a keményítõvel elkevert tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, rizzsel tálaljuk.
Egytálételek csicseriborsóval
Szedres elõételek
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Majonézes saláták II.
Anyukám szerint a paprikás krumpli viseli a fenti címet, de szerintem a tojáspörkölt az. Akik nem értenek a szakácsmûvészethez, viccesen annyit szoktak mondani, hogy õk csak tojást és teát tudnak fõzni. Nos, ez az étel is kemény tojással kezdõdik, ami ugye forrástól számítva 8-10 perccel készül el.Elvileg elronthatatlan.
A másik része, ami esetleg bonyolultabb lehet, az a rizsfõzés. Egyszerû a módszer egy lábasban 1 ek olajra öntünk egy kétdecis pohárnyi rizst, alágyújtunk. Fakanállal kevergetjük, míg kicsit kifehéredik, majd felöntjük két pohárnyi vízzel. mikor felforrt, 1 mk sót beleszórunk, takarékra vesszük a lángot, lefedjük és pontosan 20 perc múlva elzárjuk. Még öt percet pihentetjük fedõ alatt és fogyasztható is.
Szóval kezdõk, fakanálra fel!
Tojáspörkölt, -paprikás
Hozzávalók 4 fõre:
12 fõtt tojás
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
1 ek olaj
Só, bors
1 ek paprikakrém
1 dl tejföl
1 kk étk. keményítõ vagy liszt
Rizs
A hagymát apróra vágjuk, az olajon közepes lángon sárgára pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, egyszer megkeverjük, jöhetnek bele a nyolcadokra vágott tojások. Óvatosan összekeverjük. Aláöntünk annyi vizet hogy ne lepje el, mikor felforrt, belekeverjük a keményítõvel elkevert tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, rizzsel tálaljuk.
Hasonló bejegyzések:
Egytálételek csicseriborsóval
Szedres elõételek
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Majonézes saláták II.