A világ legegyszerûbb étele

2014-02-20

sponsored links

A mai írást abszolút kezdõknek ajánlom.

Anyukám szerint a paprikás krumpli viseli a fenti címet, de szerintem a tojáspörkölt az. Akik nem értenek a szakácsmûvészethez, viccesen annyit szoktak mondani, hogy õk csak tojást és teát tudnak fõzni. Nos, ez az étel is kemény tojással kezdõdik, ami ugye forrástól számítva 8-10 perccel készül el.Elvileg elronthatatlan.

A másik része, ami esetleg bonyolultabb lehet, az a rizsfõzés. Egyszerû a módszer egy lábasban 1 ek olajra öntünk egy kétdecis pohárnyi rizst, alágyújtunk. Fakanállal kevergetjük, míg kicsit kifehéredik, majd felöntjük két pohárnyi vízzel. mikor felforrt, 1 mk sót beleszórunk, takarékra vesszük a lángot, lefedjük és pontosan 20 perc múlva elzárjuk. Még öt percet pihentetjük fedõ alatt és fogyasztható is.

Szóval kezdõk, fakanálra fel!

Tojáspörkölt, -paprikás

DSC_5628s

Hozzávalók 4 fõre:

12 fõtt tojás

1 fej hagyma

1 ek pirospaprika

1 ek olaj

Só, bors

1 ek paprikakrém

1 dl tejföl

1 kk étk. keményítõ vagy liszt

Rizs



A hagymát apróra vágjuk, az olajon közepes lángon sárgára pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, egyszer megkeverjük, jöhetnek bele a nyolcadokra vágott tojások. Óvatosan összekeverjük. Aláöntünk annyi vizet hogy ne lepje el, mikor felforrt, belekeverjük a keményítõvel elkevert tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, rizzsel tálaljuk.

DSC_5635s


Hasonló bejegyzések:




DSC_0773s
Egytálételek csicseriborsóval


DSC_0722s
Szedres elõételek


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül


DSC_3932s
Majonézes saláták II.




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s