A VILÁG LEGFINOMABB KÉTEMELETES TÚRÓS SÜTEMÉNYE
sponsored links
A recept elaizik blogjáról, Izraelbõl.
Egyszerûen nem lehetett szó nélkül elmenni mellette. Az alsó részét mazsolásan szoktam sütni, de ez a felsõ réteg elcsábított engem is- nagyon finom lett. Az elkészítése meg gyerekjáték, egyszerûen és egészséges, hasonlít egy cheescake-re!
20X20 cm-es formába vagy kb.20-22 cm-es körformához. De lehet kis individuális adagokat készíteni kisebb, de mély keksz sütõformákban.
A zárójelben az eredeti hozzávalók, mennyiségek szerepelnek vagy az én megjegyzésem.
Elsõ réteghez:
1 kg túró 25 % zsírtartalommal (750 g 5 % zsírosság)
2 nagy és egy kisebb tojás (2 nagyobb méretû)
2 evõkanál rétes liszt (vagy sima gríz, azaz dara) (vagy helyette + 1 tojás)
1 jó marék lefagyasztott ribizli (szárított áfonya, aszalt barack vagy mazsola, meggy, málna stb.)
1 pohár cukor (2-3 evõkanállal, vagy több, ízlés szerint) ...