A vegetáriánusok is szeretik a vasárnapi sülteket II.
sponsored links
Akkor a tojásfasírt. Imádtam gyerekkoromban. Anya "csak" rántottából csinálta és áztatott fehérkenyérrel, a fõtt tojás és a zabpehely már az én felnõttkori továbbgondolásom.
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 6 db fõtt tojás
- 4 db tojásból készült hagymás rántotta
- 1 db nyers tojás
- 1 nagy szelet vízben áztatott, kinyomkodott kenyér (esetünkben teljeskiõrlésû tönköly)
- 1 nagy maréknyi zabpehely
- só
- õrölt bors
- borsika
- egészen pici fûszerpaprika
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- zsemlemorzsa (magok, zabpehely, bármi, amibe szívesen forgatjuk, hogy ropogós legyen a külseje)
A masszából vizes kézzel lapos korongokat formáztam, majd forró kókuszzsírban kisütöttem. Papírtörlõn leitattam a felesleges zsiradékot.