A vegetáriánusok is szeretik a vasárnapi sülteket II.

2014-06-18

sponsored links

Akkor a tojásfasírt. Imádtam gyerekkoromban. Anya "csak" rántottából csinálta és áztatott fehérkenyérrel, a fõtt  tojás és a zabpehely már az én felnõttkori továbbgondolásom.

Hozzávalók (kb. 4 személyre):
  • 6 db fõtt tojás
  • 4 db tojásból készült hagymás rántotta
  • 1 db nyers tojás
  • 1 nagy szelet vízben áztatott, kinyomkodott kenyér (esetünkben teljeskiõrlésû tönköly)
  • 1 nagy maréknyi zabpehely
  • õrölt bors
  • borsika
  • egészen pici fûszerpaprika
  • 3 cikk zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa (magok, zabpehely, bármi, amibe szívesen forgatjuk, hogy ropogós legyen a külseje)
A zabpehely és a morzsa kivételével mindent az aprítógépbe tettem (persze, reszelhetõ, vagdalható a tojás, a többivel meg a kezünk is elbír), összezútam. Átöntöttem egy tálba, és belekevertem a zabpelyhet, aztán hagytam állni, hogy legyen módja kicsit megduzzadni. A lényeg, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami a zabpehely adagolásával jól szabályozható.

A masszából vizes kézzel lapos korongokat formáztam, majd forró kókuszzsírban kisütöttem. Papírtörlõn leitattam a felesleges zsiradékot.


Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s