A töltött paprika hús nélkül is nagyon finom!
sponsored links
Azóta sem került a fényképezõgép a szervizbe, és fényben nem lehet vele fényképezni. A kép minõsége ennek megfelelõ. Nem adja vissza azt a szépséget, amit ez az étel mutat.
Beleszerelmesedtem az egyiptomi paradicsomszószba, mivel hihetetlenül finom. Már akkor, csütörtökön este tudtam, hogy csinálok vele töltött paprikát. Húúú, de nagyon jó lett, mindkét "szekcióé". Csak a vegánt írom le, a másik ugyanígy készül, csak a bizonyos klasszikus töltelék kerül bele.
Hozzávalók (2 adaghoz):
A töltelék:
A szószhoz a hagymát felszeleteltem, olívaolajon sóval üvegesre pároltam, rátettem a felkockázott paradicsomot, a fûszereket és olyan jó szottyosra fõztem.
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütõedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sûrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Abbahagyhatatlan. Aki nem hiszi, járjon utána!
Beleszerelmesedtem az egyiptomi paradicsomszószba, mivel hihetetlenül finom. Már akkor, csütörtökön este tudtam, hogy csinálok vele töltött paprikát. Húúú, de nagyon jó lett, mindkét "szekcióé". Csak a vegánt írom le, a másik ugyanígy készül, csak a bizonyos klasszikus töltelék kerül bele.
Hozzávalók (2 adaghoz):
A töltelék:
- 4 db tölteni való paprika
- 1 bögrényi 2/3-ig fõtt barnarizs
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 evõkanálnyi olívaolaj
- só
- bors
- 2 cikk fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 db nagyobb lebõrözött, felkockázott paradicsom
- 3 dl sûrített paradicsom
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- 2 teáskanálnyi citromlé
- só
- bors
- 3-4 ág szorokfû
Persze a sült gomba, meg a barnarizs a fényképezõgép hibájától függetlenül nem igazán fotogén |
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütõedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sûrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Abbahagyhatatlan. Aki nem hiszi, járjon utána!