A tökéletes steak

2017-05-28

sponsored links

 
Ha a nyárra egy szakácskönyvet szeretnétek megvásárolni, akkor ez legyen az. Nem az idén került kiadásra ez a könyv, de ha szeretnétek, hogy pazar steakkel varázsoljátok el a vendégeiteket, akkor itt van hozzá a kulcs. 
 
A SZERZÕRÕL
Marcus Polman neves holland gasztronómiai szakíró. Ételekrõl és italokról ír olyan színvonalas magazinoknak, mint például az Esquire. A tökéletes steak címû könyvét 5 nyelvre fordították le és több, mint 100 000 példányban jelent meg. Igazi ragadozó, alapos kutató, aki egy hiánypótló könyvet alkotott.
 
 
A KÖNYVRÕL 
A szerzõ az alapoktól indítja a könyvet. Így egyszerûbb mindenkinek megérteni, hogy milyen is az igazi jó alapanyag. Betekintést nyerhetünk egy gazdaság, egy vágóhíd életébe. Ábrán és fotón is szemléltetve megismerhetjük az egyes steak típusokat. 
Majd a konyha felé vesszük a könyv lapjain keresztül az irányt és
megismerkedünk a sütéshez szükséges eszközökkel, alapanyagokkal, technikákkal.

Ezeken a fejezeteken érdemes alaposan átrágni magunkat. Innen sajátíthatjuk el azokat a fogásokat, amiért csodálni fognak bennünket az igazi steak rajongók. 

Marcus Polman idõt és kilométert nem kímélve végiglátogatta New York legjobb steak házait, Párizs híres éttermeit. Beszélt profi szakácsokkal, hentesekkel, tenyésztõkkel. 

Végül a könyvben megörvendezteti a  gasztrorajongókat 25 zseniális alaprecepttel vagyis a steakek alfáival. Melléjük könnyen elkészíthetõ, ízben jól passzoló köreteket is ajánl a szerzõ. 
Ha ez mind nem lenne elég, akkor a könyv végén híres szakácsok, steakért rajongók véleményét, kedvenc steakjét ismerhetjük meg tanácsokkal és ötletekkel megtûzdelve. 

A receptek leírásáról annyi szót ejtenék, hogy érdemes pontról pontra követni azokat. Jól megszerkesztettek, érthetõek és sok éves tapasztalat alapján készültek. 

VÉLEMÉNYEM
Számomra a könyv egy alapmû, hisz számtalan kérdést tisztába tesz, rengeteg hasznos tanáccsal látja el akár a kezdõ kuktát is. A végeredményre pedig mindenki rá fog csodálkozni, hisz olyan minõségû, ízben és technikában kifogástalan ételt teszünk az asztalra, amely mindenki tetszését el fogja nyerni! Jó szívvel ajánlom Nektek!
 
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
Igényes, színes cérnafûzött, kemény táblás könyv. 175 oldal és 594 gr. 
Általános kereskedõi ára: 3900 Ft
Kiadás éve: 2014
 



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/05/a-to...

sponsored links

Keres?s