A tökéletes pizza
sponsored links
Ülünk és együtt izgulunk a sütõ elõtt... Vajon végre tökéletes lesz? Vajon megérte változtatni a recepten? És megérte megvenni a követ??
Minden kérdésre igen a válasz :-)
A samott követ egyébként a Tchibo oldaláról rendeltük, miután megláttam Mirelle oldalán az írást róla.
A recept: -2 pizzához-
- 150 dkg BL55 liszt,
- 100 dkg BL 112, nekem most BL 80 volt itthon, az is tök jó volt,
- fél kocka élesztõ, vagy ennek megfelelõ instant élesztõ
- 150 ml langyos víz,
- csipetnyi cukor,
- 1 teáskanál só,
- 1 evõkanál olívaolaj.
A hozzávalókat összedagasztjuk.
Mivel ez két pizzára elég kétfelé osztjuk és így kelesztjük.
A samott kõnek használat elõtt fel kell melegedni, ezért azt ahogy a használati útmutató írja maximális hõfokon légkeveréssel 45 perc alatt felhevítjük.
Ha megkelt a tészta vékonyra nyújtjuk, hogy mennyire vékonyra az már ízlés kérdése.
Megpakoljuk olyan feltéttel, amit szeretünk.
A használati útmutatóban az volt, hogy ha csak két pizzát sütünk akkor mielõtt bepakoljuk az elsõt lekapcsoljuk a fûtést. Meg is tettük, de a második így nagyon lassan sült ki, így megpróbáljuk majd a következõ alkalommal, hogy átállítjuk alsó sütésre és miután kisült az elsõ csak akkor kapcsoljuk majd le a fûtést.
Egyébként az elsõ 7 perc alatt tökéletesre sült, íme az alja:
A férjem ettõl a látványtól nagyon boldog volt :-)
És egy kép felülrõl:
Én is nagyon boldog voltam, mert bár a képen nem vagyon látszik végre volt felemelkedõ pereme a pizzámnak :-D