A tökéletes csokis cookie
sponsored links
Íme, a tökéletes cookie. A recept Gertitõl származik, de miután a nõvérem, Tündérsüti kipróbálta és roppant elismerõen nyilatkozott róla, én is beizzítottam a sütõt. Az elsõ adag kisülte után azonnal kevertem is be a következõt. Szuper brownie állag, isteni finom. Egyszerûen tökéletes.
Hozzávalók:
10 db kekszhez
100 gr étcsoki
25 gr vaj / kókuszzsír ( én utóbbit használtam)
1 tojás
50 gr vaníliás cukor
pár csepp mogyoró aroma
45 gr liszt
fél kk. sütõpor
fél kk. szódabikarbóna
Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 170 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütõpapírral.
2. A csokit a vajjal / kókuszzsírral mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.
3. A tojást a vaníliás cukorral, ogyoró aromával kihabosítjuk, hozzácsurgatjuk a kissé langyosra hûtött csokis keveréket majd hozzáadjuk a sütõporral-szódabikarbónával elkevert lisztet.
4. Ha a massza túl folyós, pár percre tegyük hûtõbe.
5. Evõkanálnyi halmokat tegyünk egymásról távol a tepsire és 10 perc alatt süssük készre elõmelegített sütõben.
6. A cookie-k lágyak lesznek, de pár perc után tegyük át õket rácsra hûlni, kissé meg fognak szilárdulni, de ragacsos marad a belsejük. Semmiképp se süssük 10 percnél tovább, mert kiszárad a belsejük.