A tótkomlósi liszt

2011-12-08

sponsored links


 
Ennek a lisztnek egy bejegyzésnyi hely minimum kell. Elõször Limaránál olvastam a tótkomlósi lisztrõl, hogy milyen fantasztikus kenyeret lehet belõle sütni. Ekkor elgondolkoztam, hogy ebben lehet valami, holott elõtte azt vallottam, hogy bármilyen lisztbõl lehet sütni. Ez igaz is, de a minõség nem mindegy.

Kipróbálni Földeákon vettem lisztet az egyik helyi boltban 200 Ft-ért 1 kg-ot. Kipróbáltam és láss csodát: a kiflik extra puhák lettek, a kenyerek valami mesések. Anyunak is hagytam otthon egy csomaggal, hogy kísérltezzen. Elõször õ is azt mondta, hogy tökéletes amit használ. Mindaddig ezen a véleményen volt, amíg Õ is ki nem próbálta. Kicsit kutattunk a neten és megtudtuk, hogy a tótkomlósi malomban mennyibe kerül 1 kg liszt. Láss csodát a kenyér és a sima fehér liszt 130 Ft és 128 Ft. Sajnos csak elég kevés boltban lehet kapni ezt az igényes alapanyagot és ott is drágábban. Elsõdlegesen külföldre szállítanak, ha jók az információim. Járjatok nyitott szemmel a boltokban, hátha valamelyikõtök horgára akad.

Anya és Apa útra kerekedett, mert nincs is olyan messze Földeáktól Tótkomlós és bevásároltak az egész családnak. Örök hála Szüléim :-) A malom mellett található a bolt és bárkit kiszolgálnak, de bizonyos kg alatt egy hangyányival drágább a ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/totk...

sponsored links

Keres?s