A tészta napja
sponsored links
Ma nekifogtam tésztát készíteni. Nem sok lisztbõl, csak éppen, annak a fele is CH csökkentett volt.
Az egész tészta, amibõl fõztem ennyi hozzávalóból készült: összesen 30 dkg nyers tészta.
Ez itt sonkával töltött tortelli:
Töltelék:
Besamel mártás: vajat a liszttel pirítottam, fûszerek, majd tej hozzáadásával besûrítettem.
A besamellel összedaráltam a sonkát és nyomózsákból a tésztába töltöttem a következõ módon: megtöltöttem, majd a két oldalát felváltva behajtogattam, míg ilyen lett.
Eztán már csak kifõztem, olaj-vaj keverékén átforgattam, adtam hozzá paradicsomszószt (én készítettem azt is).
Aztán a többi tésztát felhasználtam ehhez?
Így legalább kipróbálhattam a cuki kis egy személyes öntöttvas serpenyõmet is, amit itt vásároltam nagy megelégedésemre. Szenzációs jó üzlet, ráadásul hozzám közel. Minden van, mi szem-szájnak ingere és az eladók valami tüneményesek.
Ebbe két kb 12x20 cm-es vékony tésztalap került, amibe betöltöttem 20 dkg cottage cheest egy marék felaprított rukkolával , kevés sóval és borssal. Tetejére kerül egy kevés - (nincs megkövezés remélem) - ementáli sajt. Volt otthon parmezánom, de ezért nem akartam felbontani. Így is ricotta helyett cottage chees került bele. Nekem így megfelelt.
Még mindig maradt tésztám, amibõl 12 db tortellinit készítettem. Ebbe bazsalikomos tofut töltöttem.
Szóval ennyire kevés anyagbók hárman degeszre ettük magunkat.
Az egész tészta, amibõl fõztem ennyi hozzávalóból készült: összesen 30 dkg nyers tészta.
- 10 dkg Nagyi titka félfogós liszt
- 10 dkg Dia-Wellness 50% CH csökkentett liszt
- 2 tojás
- 1 tk olívaolaj
- 1 csipet só
- 1-2 ek hideg víz
Ez itt sonkával töltött tortelli:
Töltelék:
Besamel mártás: vajat a liszttel pirítottam, fûszerek, majd tej hozzáadásával besûrítettem.
- 1 ek vaj
- 1 ek félfogós liszt
- 1 dk tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szerecsendió
- 10 dgk sonka
A besamellel összedaráltam a sonkát és nyomózsákból a tésztába töltöttem a következõ módon: megtöltöttem, majd a két oldalát felváltva behajtogattam, míg ilyen lett.
Eztán már csak kifõztem, olaj-vaj keverékén átforgattam, adtam hozzá paradicsomszószt (én készítettem azt is).
Aztán a többi tésztát felhasználtam ehhez?
Így legalább kipróbálhattam a cuki kis egy személyes öntöttvas serpenyõmet is, amit itt vásároltam nagy megelégedésemre. Szenzációs jó üzlet, ráadásul hozzám közel. Minden van, mi szem-szájnak ingere és az eladók valami tüneményesek.
Ebbe két kb 12x20 cm-es vékony tésztalap került, amibe betöltöttem 20 dkg cottage cheest egy marék felaprított rukkolával , kevés sóval és borssal. Tetejére kerül egy kevés - (nincs megkövezés remélem) - ementáli sajt. Volt otthon parmezánom, de ezért nem akartam felbontani. Így is ricotta helyett cottage chees került bele. Nekem így megfelelt.
Még mindig maradt tésztám, amibõl 12 db tortellinit készítettem. Ebbe bazsalikomos tofut töltöttem.
Szóval ennyire kevés anyagbók hárman degeszre ettük magunkat.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.