A télen elmaradt leves
sponsored links
Évekig azt gondoltuk, nem múlhat el anélkül a tél, hogy ezt a leves ne fõzzük meg legalább egyszer. Az idei mégis úgy múlt el, de most tavasz ide, vagy oda, pótoltuk.
Ahogy készült, kb. 8 adagnyi:
Amikorra megpuhul a krumpli, a joghurtot, tejfölt és a keményítõt összekeverem, merek hozzá egy kicsit a forró levesbõl, majd egyenletes kavarás mellett beleöntöm.
Ahogy készült, kb. 8 adagnyi:
- kb. 1,5 kg krumpli
- zöldfûszerek, frissen vagy szárítva, ami épp van itthon, most majorannát, borsikát, kakukkfüvet, bazsalikomot, petrezselymet használtam, mindenbõl kb. 1-1 kávéskanállal
- 1-2 cikk zúzott fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 db apróra vagdalt csípõspaprika
- kevés (frissen) õrölt bors
- két evõkanál kukoricakeményítõ
- 1,5 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 1-2 evõkanál (olíva)olaj
- só
Az olajat megforrósítom, beleszórom az össze fûszert, alaposan átkavargatom és amikor már nagyon érezni az illatát, beleöntöm a felkockázott krumplit.
Addig kavargatom, amíg egyenletesen bevonják a krumplikockákat a fûszerek, majd felöntöm vízzel és megsózom.
Amikorra megpuhul a krumpli, a joghurtot, tejfölt és a keményítõt összekeverem, merek hozzá egy kicsit a forró levesbõl, majd egyenletes kavarás mellett beleöntöm.
Van, hogy ilyenkor teszek még bele valamelyik fûszerbõl, ha épp szereténk, hogy jobban kiérzõdjön, mint a többi. Ma majorannát tettem pluszban, máskor leginkább tárkonyt szoktam, de az ma teljesen kimaradt
Közben nagyon vékonyra felszeletelek egy darab füstölt kolbászt, kisütöm, és miután a vegetáriánus adagot kimertem a fazékból, beleöntöm a kolbászt a zsírjával együtt, és még egyszer felfõzöm.