A télen elmaradt leves

2014-04-12

sponsored links

Évekig azt gondoltuk, nem múlhat el anélkül a tél, hogy ezt a leves ne fõzzük meg legalább egyszer. Az idei mégis úgy múlt el, de most tavasz ide, vagy oda, pótoltuk.

Ahogy készült, kb. 8 adagnyi:
  • kb. 1,5 kg krumpli
  • zöldfûszerek, frissen vagy szárítva, ami épp van itthon, most majorannát, borsikát, kakukkfüvet, bazsalikomot, petrezselymet használtam, mindenbõl kb. 1-1 kávéskanállal
  • 1-2 cikk zúzott fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 db apróra vagdalt csípõspaprika
  • kevés (frissen) õrölt bors
  • két evõkanál kukoricakeményítõ
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 1-2 evõkanál (olíva)olaj
Az olajat megforrósítom, beleszórom az össze fûszert, alaposan átkavargatom és amikor már nagyon érezni az illatát, beleöntöm a felkockázott krumplit. 

Addig kavargatom, amíg egyenletesen bevonják a krumplikockákat a fûszerek, majd felöntöm vízzel és megsózom.

Amikorra megpuhul a krumpli, a joghurtot, tejfölt és a keményítõt összekeverem, merek hozzá egy kicsit a forró levesbõl, majd egyenletes kavarás mellett beleöntöm.

Van, hogy ilyenkor teszek még bele valamelyik fûszerbõl, ha épp  szereténk, hogy jobban kiérzõdjön, mint a többi. Ma majorannát tettem pluszban, máskor leginkább tárkonyt szoktam, de az ma teljesen kimaradt

Közben nagyon vékonyra felszeletelek egy darab füstölt kolbászt, kisütöm, és miután a vegetáriánus adagot kimertem a fazékból, beleöntöm a kolbászt a zsírjával együtt, és még egyszer felfõzöm.



Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s