A télbõl a tavaszba: juhtúró és medvehagyma

2017-03-25

sponsored links

Nem vagyunk elvakult medvehagyma rajongók, de azért minden szezonban csinálunk belõle ezt-azt. Most spenóttal és juhtúróval összepárolva fõtt tésztára került. Nem mellesleg, a tészta fõzési ideje alatt kész a párolás, így lustaebédként is számontartható. (Tehéntúróval ugyanolyan finom.)



Hozzávalók (ez nekünk 6-8 adag):
  • 75 dkg durum tészta
  • 1 evõkanálnyi vaj
  • 1 marék spenót
  • egy csokor csíkokra vágott medvehagyma
  • õrölt bors
  • 60 dkg juhtúró
Odatettem a tésztafõzõ vizet forrni, közben csíkokra vágtam a medvehagymát.

Egy serpenyõben felforrósítottam a vajat, rátettem a spenótot és a medvehagymát, idõnként kevergetve pár percig pároltam. A végén jó sok borsot ráõröltem.

Közben beleszórtam a tésztát a vízbe és nyolc percig fõztem.

A  juhtúrót rámorzsoltam a megpárolt levelekre, majd a megfõtt tésztával jól összekevertem.

Nem számoltam össze, hányszor hangzott el a : hát, mami, ez nagyon finom lett...





Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s