A télbõl a tavaszba: juhtúró és medvehagyma
sponsored links
Nem vagyunk elvakult medvehagyma rajongók, de azért minden szezonban csinálunk belõle ezt-azt. Most spenóttal és juhtúróval összepárolva fõtt tésztára került. Nem mellesleg, a tészta fõzési ideje alatt kész a párolás, így lustaebédként is számontartható. (Tehéntúróval ugyanolyan finom.)
Hozzávalók (ez nekünk 6-8 adag):
Egy serpenyõben felforrósítottam a vajat, rátettem a spenótot és a medvehagymát, idõnként kevergetve pár percig pároltam. A végén jó sok borsot ráõröltem.
Közben beleszórtam a tésztát a vízbe és nyolc percig fõztem.
A juhtúrót rámorzsoltam a megpárolt levelekre, majd a megfõtt tésztával jól összekevertem.
Nem számoltam össze, hányszor hangzott el a : hát, mami, ez nagyon finom lett...
Hozzávalók (ez nekünk 6-8 adag):
- 75 dkg durum tészta
- só
- 1 evõkanálnyi vaj
- 1 marék spenót
- egy csokor csíkokra vágott medvehagyma
- õrölt bors
- 60 dkg juhtúró
Egy serpenyõben felforrósítottam a vajat, rátettem a spenótot és a medvehagymát, idõnként kevergetve pár percig pároltam. A végén jó sok borsot ráõröltem.
Közben beleszórtam a tésztát a vízbe és nyolc percig fõztem.
A juhtúrót rámorzsoltam a megpárolt levelekre, majd a megfõtt tésztával jól összekevertem.
Nem számoltam össze, hányszor hangzott el a : hát, mami, ez nagyon finom lett...