A tápláló és melegítõ vörös lencse
sponsored links
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthetõ héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Fõzés elõtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfõ, mint más hüvelyesek.
A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is aki egyébként nem fogyaszt babféléket a gázképzõ tulajdonsága miatt. Különösen, ha a belõle készült ételt gazdagon fûszerezzük az emésztést elõsegítõ római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.
A jól megfõzött lencse, javítja az anyagcserét, növeli az immunitást, és normalizálja a nemi és vizeletkiválasztó rendszer mûködését.
Egy átlagos adag lencseételben szinte az egész napi szükséges folsav mennyiséget megkapjuk.
Kevesebb a zsírtartalma mint például a borsónak, viszont tartalmaz omega-3 és omega 6 zsírsavakat.
A lencse oldékony rostokat tartalmaz, ezáltal javítja az emésztést, és segít a vastagbélrák kialakulásának ...