A tápláló és melegítõ vörös lencse

2012-02-09

sponsored links

A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthetõ héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Fõzés elõtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfõ, mint más hüvelyesek.

A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is aki egyébként nem fogyaszt babféléket a gázképzõ tulajdonsága miatt. Különösen, ha a belõle készült ételt gazdagon fûszerezzük az emésztést elõsegítõ római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

A jól megfõzött lencse, javítja az anyagcserét, növeli az immunitást, és normalizálja a nemi és vizeletkiválasztó rendszer mûködését.

Egy átlagos adag lencseételben szinte az egész napi szükséges folsav mennyiséget megkapjuk.

Kevesebb a zsírtartalma mint például a borsónak, viszont tartalmaz omega-3 és omega 6 zsírsavakat.

A lencse oldékony rostokat tartalmaz, ezáltal javítja az emésztést, és segít a vastagbélrák kialakulásának ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/02/09/a_ta...

sponsored links

Keres?s