A tuti kakaós csokis diós keksz
sponsored links
Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek holnapra a tea/kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis-diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Meg fogjátok nekem köszönni. :) Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne.
Ne szégyelljünk befalni belõle kettõt, hármat.
Vagy négyet.
Ha senki nem lát minket, lehet öt is. :)
Gyerekkoromban háztartási kekszen, Pilóta kekszen és vaníliás karikán nõttem fel. Gondolom ezzel sokan vannak így. Érdekes, hogy akkor nem volt divat Magyarországon a kekszsütés (vagy csak én maradtam ki belõle?), pedig milyen egyszerû. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a nedves hozzávalókat, a kettõt összedolgozzuk, golyóbisokat formázunk és már irány is a sütõ.
Manapság viszont divat kekszet sütni. Vihetjük magunkkal iskolába, munkahelyre, moziba, utazáshoz, vendégségbe. Könnyû csomagolni, dobozban egy-két hétig elállnának, ha nem ennénk meg hamarabb! Süthetjük a családnak, barátoknak, szerelmünknek, gyerekünknek, rokonoknak vagy csak magunknak. Szeretetünk kifejezésének egyik eszköze lehet.
Ízkombinációk tekintetében határ a csillagos ég. Kísérletezzetek és írjátok meg nekem, hogy nektek melyik a tuti receptetek!
Tuti kakaós csokis diós keksz
Hozzávalók:
- 1 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 1/2 bögre teljeskiörlésû tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan), szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna ...