A tuti kakaós csokis diós keksz

2012-01-28

sponsored links


Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek holnapra a tea/kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis-diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Meg fogjátok nekem köszönni. :) Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne. 

Ne szégyelljünk befalni belõle kettõt, hármat.

Vagy négyet.

Ha senki nem lát minket, lehet öt is. :)

Gyerekkoromban háztartási kekszen, Pilóta kekszen és vaníliás karikán nõttem fel. Gondolom ezzel sokan vannak így. Érdekes, hogy akkor nem volt divat Magyarországon a kekszsütés (vagy csak én maradtam ki belõle?), pedig milyen egyszerû. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a nedves hozzávalókat, a kettõt összedolgozzuk, golyóbisokat formázunk és már irány is a sütõ. 

Manapság viszont divat kekszet sütni. Vihetjük magunkkal iskolába, munkahelyre, moziba, utazáshoz, vendégségbe. Könnyû csomagolni, dobozban egy-két hétig elállnának, ha nem ennénk meg hamarabb! Süthetjük a családnak, barátoknak, szerelmünknek, gyerekünknek, rokonoknak vagy csak magunknak. Szeretetünk kifejezésének egyik eszköze lehet. 

Ízkombinációk tekintetében határ a csillagos ég. Kísérletezzetek és írjátok meg nekem, hogy nektek melyik a tuti receptetek!

Tuti kakaós csokis diós keksz 

Hozzávalók:
- 1 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 1/2 bögre teljeskiörlésû tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan), szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna ...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2012/01/tuti-ka...

sponsored links

Keres?s